Sveže

Nafta 1903 danes proti drugouvrščeni Dravi

Danes zvečer si bo v lendavskem Športnem parku moč ogledati manjši derbi, tokrat med ekipama domače Nafte 1903 in drugouvrščene Drave. Kluba sta se sicer v preteklosti že srečevala, a v takratni prvoligaški druščini. Komu bo današnji petek 13 bolj naklonjen, pa bo jasno od 20.00 ure naprej.
Danes se v lendavskem Športnem parku, po srečanju z večnim rivalom Muro obeta nov manjši derbi, bi temu lahko rekli. Modro-beli se bodo tokrat pomerili z drugouvrščeno ptujsko Dravo, kateri je dozdajšnji razpored srečanj bil precej naklonjen. Ptujčani imajo na ligaški lestvici zgolj točko manj od vodilne Mure, to je 25, ekipi pa medsebojnega srečanja še nista odigrala.

In kako bi lahko bilo danes? Precej zanimivo. Ekipi bosta nastopila v popolnih postavah, saj kaznovanih ni, Nafta 1903 pa kot je že znano, proti višjeuvrščenim ekipam igra veliko bolj motivirano. To se je, spomnimo, izkazalo na srečanju proti Muri. In prav ta motiviranost bi modro-belim danes lahko prišla še kako prav. Prav pa bi modro-belim prišle tudi nove tri točke, kar bi lahko pomenilo premik višje na lestvici, seveda pod pogojem, da ekipa iz Dekanov izgubi srečanje proti enajstouvrščenemu Fužinarju.

Nafta 1903 do sedaj srečanja na domačem igrišču še ni izgubila in je dvakrat igrala neodločeno (Mura, Ilirija). “Vsaka tekma je novo poglavje in vsak dvoboj prinaša druge naboje. Nafto poznamo, zavedamo se, da so na domačem igrišču resen nasprotnik in pred svojimi gledalci ne izgubljajo točk. A tudi sami imamo svoja orožja,” poudarja Nastja Čeh. Ali bodo modro-beli tudi tokrat uspeli ubraniti lendavsko trdnjavo, pa bo jasno v poznih večernih urah.