Nadomestne volitve v občinski svet Občine Kobilje bodo na sporedu 30. januarja

7. novembra so se v Občini Kobilje odvile nadomestne volitve za župana in to po tem, ko je v 55. letu starosti nenadoma preminil župan in podjetnik, Robert Ščap. Kot edini kandidat je zmago slavil Darko Horvat, ki je za svojo zmago dejansko potreboval zgolj en glas. 30. januarja se bodo Kobiljani vnovič podali na volišča, saj potrebujejo dva nova člana v tamkajšnjem občinskem svetu.
Občina Kobilje je 24. novembra 2021 razpisala nadomestne volitve dveh članov občinskega sveta. Za dan, s katerim začnejo teči roki za volilna opravila, je bil določen 26. november 2021, volitve pa se bodo odvile v nedeljo, 30. januarja 2022. Število volilnih upravičencev je 463. Mandat nadomestnega župana Darka Horvata traja do rednih lokalnih volitev, prav tako pa enako velja za bodoča dva novoizvoljena člana občinskega sveta. Poleg Horvata, ki je župan in tako več ne more biti občinski svetnik, je odstopil svetnik Sašo Fras. Občinski svet na Kobilju volijo po večinskem volilnem sistemu.

Kot je razvidno, se za dve mesti v občinskem svetu potegujejo trije kandidati: Matej Puhan (predlagatelj Darko Horvat), Boštjan Balažic (predlagatelj OO SDS Kobilje) in Lidija Vugrinec (predlagatelj Darko Horvat). Občinski svet trenutno namesto sedmih, deluje s petimi člani. Občina Kobilje je ena izmed treh občin v Sloveniji, ki jih sestavlja le eno naselje. Leži na vzhodu Prekmurja ob meji z Madžarsko na slabih 20 kvadratnih kilometrih in ima nekaj manj kot 600 prebivalcev.