Nadomestne volitve v Kobilju: Občani bodo volili enega kandidata

Po nenadni smrti župana Občine Kobilje, Roberta Ščapa, to majhno občino sedaj vodi podžupan, Pavel Horvat. Nadomestne volitve je občinska volilna komisija razpisala po minulih dopustih, na volitvah pa bodo občani izbirali le enega kandidata.
18. julija popoldan je, kot smo že poročali, v 55. letu starosti nenadoma preminil župan Občine Kobilje in podjetnik, Robert Ščap. Kot so zapisali na spletni strani Občine Kobilje, je nenadna smrt dolgoletnega župana boleča izguba za vse, ki so ga poznali ter, da se ga bodo spominjali po njegovih delih. Ščap je bil nepoklicni župan drugi mandat od leta 2014, na občini Kobilje pa so po smrti odprli žalno knjigo. V takih primerih pa seveda zakonodaja narekuje, da mora občinska volilna komisija razpisati nadomestne volitve. Te se bodo odvile 7. novembra.

Nadomestne volitve se opravijo po enakih pravilih, kot veljajo za splošne volitve. Izvoljeni kandidat bo opravljal funkcijo župana do naslednjih rednih županskih volitev, ki bodo na sporedu 20. novembra 2022. Kandidat za župana Občine Kobilje je Darko Horvat s podporo SLS. Slednjega je predlagal občinski odbor SLS Kobilje. Darko Horvat je rojen leta 1980 in je po izobrazbi magister zdravstveno-socialnega managmenta, delo, ki ga opravlja pa je diplomirani zdravstvenik. V Kobilju je 466 volilnih upravičencev, volili pa bodo tudi nadomestnega svetnika občinskega sveta.

Občina Kobilje leži na skrajnem severovzhodu Slovenije, tik ob slovensko-madžarski meji in je ena od treh občin v Sloveniji, ki jih sestavlja le eno naselje, ima pa 570 prebivalcev.

Darko Horvat