Ostalo

Nadaljevanje dobrososedskih odnosov: Delovni sestanek župana Srpaka in Magyarja

Župan mesta Mursko Središče ter župan Občine Lendava Janez Magyar sta v duhu negovanja dobrih medsosedskih odnosov med Murskim Središćem in Lendavo opravila prvi letošnji delovni sestanek, kateremu je prisostvovala tudi direktorica občinske uprave Občine Lendava, Lidija Vučko Bukovec.
Župan mesta Mursko Središče ter župan Občine Lendava ob spremstvu direktorice občinske uprave Občine Lendava Lidije Vučko Bukovec, sta opravila prvi letošnji delovni sestanek v duhu negovanja dobrih sosedskih odnosov z Lendavi najbližjim hrvaškim mestom. “Mursko Središće in Lendava imata zgodovinsko povezavo, številne poslovne, prijateljske in družinske povezave, ki so bile ustvarjene skozi stoletno sodelovanje obmejnih mest. Ta povezava je bila še dodatno potrjena in obeležena pred več kot letom dni, ob vstopu Republike Hrvaške v Schengen ter ob vnovični vzpostavitvi železniške povezave” so sporočili iz Murskega Središća.

Mesto Mursko Središće in Občina Lendava imata sicer podpisan dogovor o sodelovanju, oboji pa skupaj z madžarskim Lentijem in avstrijskim Bad Radkersburgom tvorijo kvartet obmejnih mest, ki s sodelovanjem razvijajo obmejno območje. Sodelovanje sicer poteka tudi na nivoju čezmejnih evropskih projektov, dva s področja kulture in turizma sta sicer že v teku, nekaj pa jih je bilo izvedenih že v preteklosti. En izmed projektov bi denimo v Murskem Središću končno realiziral dolgo pričakovano tržnico. Sodelovanje med mestom Mursko Središče in Lendavo sicer poteka tudi na področju gospodarstva ter obrambi pred naravnimi nesrečami, kar se je pokazalo lanskega avgusta.

“Ob tem bi radi poudarili, da je Občina Lendava močan partner pri realizaciji projekta obvoznice okrog Murskega Središća z novim mostom čez reko Muro. Sodelovanje na lokalni ravni v obmejnih mestih je izjemno pomembno in odpira številne perspektive, mesti Mursko Središće in Lendava pa ga bosta še krepili,” so še sporočili iz Murskega Središća.