Ostalo

Na urgenci murskosoboške bolnišnice pele pesti, tekla je kri, uporabljen pa je bil tudi solzivec

Na urgenci murskosoboške splošne bolnišnice se je včerajšnji popoldan zgodil pretep med dvema skupinama moških, neuradno naj bi prihajali iz naselja Dokležovje. Nekaj ljudi je bilo lažje poškodovanih, tudi varnostnik bolnišnice, a so vse odpustili v domačo oskrbo. Motiv napada ni znan, policija dogodek še preiskuje.
Dejstvo, da nekateri zaposleni v zdravstvenih ustanovah niso varni niti na svojem delovnem mestu, ko rešujejo človeška življenja in sploh zdravijo ljudi, se je potrdilo tudi včeraj v popoldanskih urah v regijski bolnišnici v Rakičanu. Po znanih podatkih je namreč malo pred 15. uro, v prostorih urgence Splošne bolnišnice Murska Sobota, kamor prihajajo le najhuje bolne osebe ali poškodovani ljudje, prišlo do pretepa, v katerem je bil odvržen tudi solzivec. Neuradni viri trdijo, da sta v pretepu bili udeleženi dve skupini moških, tista skupina, ki je napadla, pa je bila oborožena s koli, palicami za golf in kiji. Poškodovane so bile osebe iz skupine, ki je bila napadena in varnostnik bolnišnice.

Zaskrbljujoči dogodek so potrdili tudi v Splošni bolnišnici Murska Sobota, kjer so prav tako potrdili, da je bil v prostorih urgence odvržen tudi solzivec -dve enoti v pločevinki. Posledično naj bi bilo delo tam prekinjeno za dve uri, kar pomeni, da je prišlo do težav tudi ob morebitnih poškodbah udeležencev v pretepu, saj jim ne bi mogli pomagati. Ljudje v čakalnici so se razbežali, nekateri so bili tudi na nosilih, ki so jih svojci težko umaknili, zato so imeli težave zaradi dražilnega plina. Tudi nekaj zaposlenih, zlati tisti, ki so alergiki, je imelo težave z dihanjem.

Neumnost, ki bi lahko nedolžnega pacienta stala življenja

Ravno v ambulanti ob tej čakalnici, kjer se je zgodil pretep, je osebje oživljalo pacientko z zastojem srca. Tak odvržen dražilni plin lahko pomeni smrtno nevarnost za takega pacienta. Tega se neodgovorni vročekrvneži niso zavedali, zato pa bodo povzročitelji najverjetneje odgovarjali na sodišču, saj jih policija že obravnava. Poškodbe so pristojni ambulantno oskrbeli in bolnike odpustili v domačo oskrbo.