Ostalo

Na razglednem stolpu 50-tisoča obiskovalka

Včerajšnja sreda je bila za razgledni stolp Vinarium znova prelomna, saj se je na razgledno ploščad povzpela 50-tisoča obiskovalka. To je seveda dokaz več, da je razgledni stolp po slabih osmih mesecih po otvoritvi presegel vsa pričakovanja.

Po tem, ko so minuli vikend parkirišče pred razglednim stolpom prevzeli ljubitelji hitrih avtomobilov, natančneje člani Kluba lastnikov Ferrarijev in Kluba lastnikov Maseratijev Adriatic, so včeraj na stolpu obeležili novo prelomnico. In to znova v smislu obiska.

Obiskovalka Jasna Gričnik, ki je Lendavo in razgledni stolp obiskala v sklopu izleta Društva seniorjev Podravja iz Maribora, je bila 50-tisoča obiskovalka. Na razglednem stolpu jo je pričakal tudi župan občine Lendava, mag. Anton Balažek in ji izročil darilce, ki jo bo na ta dan spominjalo še nekaj časa.

Kot smo že poročali, je razgledni stolp od septembra do konca leta 2015 obiskalo 30 tisoč ljudi, v letošnjem letu pa se jih je nanj povzpelo že 20 tisoč. Na občini ocenjujejo, da se bo tudi letos, meja 40-tisoč obiskovalcev presegla, saj se bo v Lendavi do konca letošnjega leta odvilo še nekaj večjih dogodkov.