Ostalo

Na pomurski avtocesti bo danes lahko zgoščen promet, morda tudi zastoji

Jutrišnji obisk ruskega predsednika Vladimirja Putina v Sloveniji bo, kot nam je že znano, prometno ohromil del države. Iz tega razloga bi tudi na pomurski avtocesti lahko prihajalo do zgoščenega prometa, morda celo do zastojev, saj se ta omenja kot ena izmed alternativnih poti.

“Voznikom svetujemo, da jutri, 30. julija, zaradi predvidenih dolgotrajnih cestnih zapor po Gorenjski in po severno ljubljanskem območju ter pričetka nemških in italijanskih počitnic, pot skrbno načrtujejo. Priporočamo, da se na pot odpravite zgodaj zjutraj ali pozno zvečer,” se je včeraj glasilo opozorilo Prometno-informacijskega centra (PIC) za državne ceste. DARS pa pri tem poroča, da je pred nami izredno prometno obremenjena današnja sobota in jutrišnja nedelja.

Poleg začetka italijanskih in nemških počitnic, kot smo zgoraj že zapisali, v Slovenijo prihaja ruski predsednik Vladimir Putin. Njegov obisk bo ohromil promet na številnih cestah in avtocestah. Ena izmed možnih alternativnih poti, katero je označil tudi DARS, se omenja pomurska avtocesta na relaciji Šentilj—Pesnica—Lendava— Pince in od tam naprej Letenye (H)—Zagreb (HR), po kateri bodo vozniki svoj cilj menda dosegli najhitreje.

V pripravljenosti pa bodo tudi pomurski gasilci. Ti so že včeraj morali oddati sezname članov, ki bodo aktivirani ob morebitnih zastojih na pomurski avtocesti, če bo potrebna pomoč pri deljenju flaširane vode. Gasilci bodo v pripravljenosti med 7.00 in 19.00 uro.

alter