Ostalo

Na Pomladni sejem v Gornjo Radgono prihaja 150 razstavljavcev

Izvršna direktorica Pomurskega sejma d.d. Mateja Jaklič ter projektni vodji, Robert Fišer in Nikolas Boris Erjavec, so na posebni tiskovni konferenci predstavili prva letošnja sejemska dogajanja na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni. Posebej zanimivo pa je, da bo vstop na sejem, verjetno prvič v zgodovini, za vse prost, brezplačno pa bo tudi parkiranje.

Pomladni sejem bo od 31. marca do 2. aprila v Gornji Radgoni ponujal gradbeništvo, obrt in zaključna dela v gradbeništvu, urejanje okolice, gradbeno mehanizacijo, kritine, okolju prijazno ogrevalno in klimatizacijsko tehniko, les v gradbeništvu in bivanju, komunalni, vodovodni in kanalizacijski program ter čistilne naprave.

Na letošnjem Pomladnem sejmu, ki združuje sejme gradbeništva, energetike, komunale in obrti ter sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga, začel pa se bo 31. marca, se bo na 8000 kvadratnih metrih površin predstavilo 150 razstavljavcev iz Avstrije, Italije, Madžarske, Nemčije in Slovenije. Kot so povedali predstavniki organizatorja, bodo obiskovalcem med drugim na voljo svetovanja Ekosklada o nepovratnih sredstvih in ugodnih posojilih za večjo energijsko učinkovitost stanovanjskih stavb, brezplačna energetska svetovanja ENSVET ter predavanja in individualni gradbeni nasveti strokovnjakov Gradbenega inštituta ZRMK, na predstavitvah bo mogoče zvedeti vse o perspektivah izobraževanja, sekcija gradbincev bo predstavila Znak odličnosti v gradbeništvu.