Sveže

Na območju Policijske uprave Murska Sobota v zadnjem času beležijo porast vlomov in tatvin

Na območju Policijske uprave Murska Sobota v zadnjem času beležijo porast vlomov v stanovanjske hiše in tatvine motornih žag ter različnih električnih orodij, predvsem iz odprtih gospodarskih poslopij. Tatvine storilci izvršujejo tako podnevi kot tudi ponoči.
“Zato še posebej opozarjamo vse občane, da poskrbijo za varnost svojih objektov in svojega premoženja, da pazijo na svoje stvari, jih pospravljajo z dvorišč in vidnih mest, predvsem pa spremljajo dogajanje, saj si storilci pogosto predhodno ogledajo objekte in okolico. V primeru njihove daljše odsotnosti naj o tem obvestijo svoje najbližje in sosede ter jih zaprosijo, da jim iz poštnega nabiralnika poberejo pošto, občasno prezračijo prostore, s čimer bodo poskrbeli, da ne bo videti hiša zapuščena in bolj vabljiva za vlomilce.

V kolikor opazite sumljiva vozila ali osebe vas naprošamo, da si zabeležite registrsko številko vozila, opis oseb in smer kam so se osebe odpeljale. O tem obvestite policijo na tel. št. 113 ali anonimno številko policije 080 1200.

V primeru, da opazite sledi vloma, ne vstopajte, kajti storilec se lahko še vedno zadržuje v objektu. Ob morebitnem soočenju s storilcem se ne izpostavljajte, zlasti, če je fizično močnejši, oborožen ali jih je več – pomembnejša naj bo vaša lastna varnost! Do prihoda policistov tudi ničesar ne prijemajte ali premikajte, da se ne bi poškodovale ali uničile sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja,” sporočajo.