Ostalo

Mursko Središće: Mejnega prehoda ni več, mnogi se spominjajo časov pred skorajda tridesetimi leti

“Rečeno – storjeno,” je včerajšnji zgodnji popoldan zapisal župan mesta Mursko Središće Dražen Srpak na priljubljenem spletnem socialnem omrežju Facebook in ob tem objavil fotografije povsem drugačnega pogleda na območje, kjer je še pred nekaj dnevi stal nadstrešek (nekdanjega) mejnega prehoda.
“Severna vrata Hrvaške – od tega tedna vstop iz Slovenije v Mursko Središće, imajo nov in lepši videz. Po osemindvajsetih letih, ko je prvič bila postavljena jeklena konstrukcija s pripadajočimi objekti, ki so služili za opravljanje mejnega prehoda, je odšla v zgodovino,” so včeraj sporočili iz mestne uprave Murskega Središća.

Po prvih predvidevanjih bi nadstrešek mejnega prehoda moral bit odstranjen do konca lanskega leta, pa se to ni zgodilo. Drugič so odstranitev nadstreška napovedali 22. januarja, a je delavce izbranega izvajalca za umik nadstreška v postelje položil koronavirus, v tretje -takrat običajno gre rado, pa so se dela vendarle pričela. To je bilo 30. januarja.

“Mesto Mursko Središće se zahvaljuje ministrstvu za finance za razumevanje potrebe po umiku nadstreška in mejnih objektov. Nadalje sledi sanacija talnih označb in signalizacije, otoki pa bodo ostali kot cestne ovire za umirjanje prometa,” so še sporočili iz Murskega Središća. Nadstrešek mejnega prehoda bodo, kot so še sporočili pred časom, uporabili za projekt pokrite tržnice.