Ostalo

Murska Sobota: Že drugič zasegli plinsko pištolo, tokrat na slednjo naleteli med prometno nesrečo

Murskosoboški policisti so v kratkem času, natančneje v treh tednih, že drugič naleteli na plinsko pištolo. Na zadnje so jo zasegli med obravnavo prometne nesreče pred trgovskim centrom BTC. Zaradi morebitne nevarnosti so nosili neprebojne jopiče, sedaj občane prosijo za pomoč.
Murskosoboški policisti so v četrtek, 9. avgusta 2018 malo po 12. uri na parkirišču pri trgovskem centru BTC v Murski Soboti obravnavali prometno nesrečo. “Enemu udeležencu je bila v postopku zasežena plinska pištola. Ker okoliščine dogodka še niso razjasnjene naprošamo drugega udeleženca prometne nesreče in morebitne priče, da pokličejo na telefonsko številko 113, na anonimno številko policije 080 1200 ali na Policijsko postajo Murska Sobota na telefonsko številko 02/522 44 00.”

Da policisti med obravnavo prometne nesreče naletijo na takšno ali drugačno orožje se ne zgodi prav pogosto, a zgoraj omenjeni primer ni edini. Omenjeni zaseg je bil že drugi v treh tednih. 24. julija so policisti na enem od parkirišč v Murski Soboti prav tako zasegli plinsko pištolo. “Policisti so v Murski Soboti pri rednem delu 38-letnemu občanu zasegli plinsko pištolo. Po določilih Zakona o orožju spada plinsko orožje v kategorijo D2. Plinsko orožje je sicer dovoljeno orožje, vendar ga je potrebno prijaviti, kar pa kršitelj ni storil in za orožje ni posedoval ustrezne orožne listine, priglasitvenega lista. Zaradi kršitve Zakona o orožju so policisti plinsko pištolo zasegli in bodo zoper njega uvedli prekrškovni postopek,” so takrat sporočili iz PU Murska Sobota.

Policisti pred trgovskim centrom BTC niso ničesar prepuščali naključju. Plinsko pištolo so zasegli v popolni “bojni” opremi, torej z nameščenimi neprebojnimi jopiči.