Ostalo

Murska Sobota: Prijetje osumljencev kaznivega dejanja

Patrulja PP Murska Sobota je 17.11.2018 ob 22.11 uri na gradbišču v bližini Murske Sobote opazila vozilo, ki je sunkovito speljalo s kraja. Policista sta vozilo zaustavila in izvedla postopek.
Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so se tri osebe okrog 21.50 ure pripeljale na gradbišče z namenom izvršitve kaznivega dejanja. Pristopili so do tam parkiranega delovnega stroja valjarja in delovnega stroja bagerja, last gradbenega podjetja. Na delovnem stroju je eden izmed osumljencev odvil pokrov na rezervoarju goriva, vstavil daljšo cev in pričel s pretokom goriva v rezervoar svojega vozila, druga osumljena pa sta v tem času pristopila do bagerja in iz njega odtujila več orodja in opreme. Osumljencem so bili odtujeni predmeti zaseženi. Materialne škode je za okrog 550 evrov.

Zoper storilce bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje velike tatvine po členu 205/I-2 KZ-1.

Vinjen zapeljal s ceste

S strani voznika smo bili policisti 18.11.2018 ob 0.31 uri obveščeni, da je na relaciji Razkrižje – Mota z osebnim avtomobilom zapeljal s ceste in ni poškodovan. Z ogledom kraja prometne nesreče so policisti PP Ljutomer ugotovlili, da je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča na njivo. Preizkus alkoholiziranosti pri vozniku je bil 0,94 mg/l. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.