Ostalo

Murska Sobota: Potrjenih 7 okužb na občinski upravi

Na občinski upravi Mestne občine Murska Sobota je s COVID-19 okuženih sedem sodelavcev. Od skupaj 24 opravljenih testov je bilo 7 sodelavcev pozitivnih, dodatno pa je bilo včeraj testiranih še dodatnih sedem sodelavcev. “Od današnjega dne bo način dela večine sodelavk in sodelavcev mestne uprave izvajan kot delo doma.”
Kot je sporočila tiskovna predstavnica iz Mestne Občine Murska Sobota Vida Lukač, sodelavci mestne uprave strogo upoštevajo navodila za preprečevanje širjenja okužb in bodo tudi v prihodnje poslovali v skladu z navodili NIJZ in Zdravstvenega doma Murska Sobota. “Sicer je mestna uprava že z včerajšnjim dnem omejila poslovanje zgolj na elektronske vloge in poslovanje preko telefona, od včeraj sta zaprti blagajna in vložišče občinske uprave. Uradnih ur za neposredni stik s strankami do nadaljnjega ne bo. Občanke in občane pozivamo k upoštevanju ukrepov Vlade ter navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje in pristojnih institucij za samozaščito in omejevanje stikov,” je dodala Lukačeva.

Po državi …

Po podatkih covid sledilnika so v državi v ponedeljek potrdili 1499 novih okužb s koronavirusom, 13 oseb je umrlo. Hospitaliziranih je bilo še 85 oseb. Odpustili so 43 bolnikov. Vladni ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa, ki so bili sprejeti pred 16. oktobrom, niso bili uspešni, je v izjavi za javnost dejala Bojana Beović. Kako učinkoviti so bili ukrepi, sprejeti 16. oktobra, pa naj bi se izkazalo v naslednjih dneh. Glede morebitnega zaostrovanja ukrepov, je dejala, da nam preostale še t.i. popolni lockdown, skozi katerega so šli Italijani in Španci. “Ampak znamo narediti drugače. Enkrat smo naredili, mislim, da bi lahko še drugič.”