Sveže

Murska Sobota: Alkoholizirana 76-letnica se je vozila po platiščih

Murskosoboški policisti so tokrat obravnavali alkoholizirano starejšo občanko, ki se je v mestu Murska Sobota vozila po platiščih. Kasneje je bilo ugotovljeno, da je pred tem povzročila prometno nesrečo ter zapustila kraj dogodka.
“Policisti Postaje prometne policije M. Sobota so včeraj, okrog 15. ure pri kontroli cestnega prometa v mestu Murska Sobota postali pozorni na voznico osebnega avtomobila, katera je v več križiščih storila prekršek, ter vozila zelo nezanesljivo. Ko je bila zaustavljena in kontrolirana, je 76-letna voznica osebnega avtomobila kazala očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0,96 mg/l  alkohola v izdihanem zraku. Ugotovljeno je bilo tudi, da ima poškodovano vozilo po celotni levi strani in, da vozi po platišču kolesa. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja so policisti ugotovili, da je izven naselja Martjanci povzročila prometno nesrečo, kjer je pri vožnji trčila v kovinsko varnostno ograjo, ter zapustila kraj prometne nesreče.  Zoper voznico bo podan obdožilni predlog na pristojno sodišče,” so sporočili iz PU Murska Sobota.

Pomurski policisti opažajo povečano število voznikov pod vplivom alkohola. Zato voznike ponovno pozivajo, da ravnajo odgovorno in za volan sedejo le trezni. “Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločajo za vožnjo v cestnem prometu, vozilo naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač, ali pa se odločijo za uporabo javnih prevoznih sredstev. Vozniki dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prehitevanju, prednosti, varnostni razdalji, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov,” so še sporočili.