Ostalo

Moravske Toplice: Kršitve cestno prometnih predpisov mladoletnega voznika mopeda

Policisti so se tokrat ukvarjali z mladoletnim voznikom mopeda, ki je kršil kar nekaj cestno-prometnih predpisov. Povrhu vsega, je na mopedu kot sopotnica sedela njegova mati, ki pa je bila celo brez čelade.
“Minulo nedeljo malo po 17. uri so policisti Postaje prometne policije M. Sobota med kontrolo cestnega prometa v Moravskih Toplicah zaustavili voznika mopeda. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da mlajši mladoletnik za vožnjo motornega vozila – mopeda ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja in, da je potnica na motornem vozilu bila njegova mama, katera med vožnjo ni uporabljala predpisane homologirane motoristične čelade. Motorno vozilo je bilo zaseženo. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, zoper starša pa je bil izdan plačilni nalog zaradi neuporabe čelade in opustitve dolžne skrbi nad mladoletnim sinom,” so sporočili iz PU Murska Sobota.

Vsekakor imajo pri zagotavljanju varnosti mladoletnih voznikov motornih koles in koles z motorjem veliko vlogo tudi starši. “Otrokom bodite vzgled in jim dovolite voziti motorno kolo le takrat, ko le-ti imajo veljavno vozniško dovoljenje ustrezne kategorije. Starši poskrbite, da bodo otroci vozili le tehnično brezhibno vozilo in uporabljali ustrezno zaščitno opremo,” so še sporočili iz policije.