Ostalo

Moravske Toplice: Kar 700 udeležencev občinske čistilne akcije

Tradicionalna čistilna akcija občine Moravske Toplice je letos zaradi epidemije Covid-19 potekala nekoliko drugače kot prejšnja leta, saj jo je Občina Moravske Toplice v sodelovanju s predstavniki krajevnih skupnosti izvedla skladno z navodili NIJZ, ki so na tisti dan veljali. Pri tem je sodeloval in pomagal tudi štab Civilne zaščite Občine Moravske Toplice.
“Pomen spodbujanja družbene in okoljske odgovornosti Občine Moravske Toplice, ki je na destinacijski ravni nosilka bronastega trajnostnega znaka Slovenia Green, se zavedajo tudi njeni občani. Kot zgled dobre prakse s področja skrbi za urejeno in čisto okolje so se prebivalci občine Moravske Toplice, kot vsako leto doslej, tudi letos, udeležili tradicionalne, vendar aktualnim razmeram ustrezno prilagojene čistilne akcije, ki jo v vseh občinskih naseljih prireja Občina Moravske Toplice v sodelovanju z Javno komunalnim podjetjem Čista narava,” so sporočili.

Čistilne akcije se je v 25 naseljih udeležilo okrog 700 udeležencev, v naseljih Fokovci, Suhi Vrh in Ivanovci pa so se odločili, da zaradi neugodnih vremenskih razmer čistilno akcijo preložijo. Občina je poskrbela za maske, rokavice, razkužila in plastične vreče za smeti, zaradi prisotnosti novega koronavirusa pa so organizatorji še posebej pazili, da se udeleženci ne okužijo ali morebiti nevede prenesejo okužbo na ljudi okrog sebe. “Pomembno je bilo, da se dosledno upoštevajo preventivni ukrepi (nošenje maske, skrb za higieno rok in kašlja, razkuževanje, upoštevanje varne medosebne razdalje), v primeru slabega počutja oziroma bolezni pa da se ostane doma in se čistilne akcije ne udeležuje,” so še sporočili.

“V naravi se je nabralo ogromno odvrženih odpadkov, zato Občina Moravske Toplice z doslednim upoštevanjem ukrepov dokazuje, kako pomembna je skupna skrb za okolje in kakšno moč imajo posamezniki, ko se povežejo za skupno dobro. TIC Moravske Toplice se bo s komunikacijskimi aktivnostmi v prihodnje pridružil spomladanskemu ekološkemu izzivu Turistične zveze Slovenije – Pometimo pred svojim pragom, ki se spodbujanja družbene in okoljske odgovornosti loteva s kombinacijo najnovejšega skandinavskega trenda, znanega pod imenom »plogging«, kar v prevodu pomeni pobiranje smeti med vsakodnevno rekreacijo v naravi ter našo skrb za slovensko naravno in kulturno dediščino, čemur se Turistična zveza Slovenije posveča že več kot 100 let,” zaključujejo v Moravskih Toplicah.