Sveže

Modro-beli za štiri dni odhajajo v Zalaegerszeg

Članska ekipa Nafte 1903 danes ob enajstih dopoldan odhaja na “mini” priprave v Zalaegerszeg. Pripravljalne aktivnosti bodo modro-beli opravili na stadionu in pomožnih igriščih tamkajšnjega nogometnega kluba ZTE, v Lendavo pa se bodo vrnili prihajajočo soboto.




Članska ekipa modro-belih je včeraj popoldan na lendavskem stadionu opravila trening, vodstvo nogometnega kluba pa je doreklo še zadnje podrobnosti okrog “mini” priprav, kot so jih poimenovali. Ob enajstih dopoldan namreč članska ekipa s trenerjem Francem Fridlom na čelu odhaja v Zalaegerszeg, ob 14.00 uri pa jih že čaka srečanje proti tamkajšnji ekipi ZTE. Modro-beli bodo nastanjeni v hotelu Arany barany, na obrobju mesta.

“Mini” priprave bodo, poleg igranja dveh pripravljalnih srečanj, izkoristili še za krepitev moči v fitnesu, ki se nahaja na stadionu, opravili bodo video analize ter treninge na igriščih z umetno in naravno travo. Pred vrnitvijo v Lendavo bodo modro-beli odigrali še pripravljalno srečanje z ekipo Andrashida, ta bo na sporedu ob desetih dopoldan, po kosilu, to je ob dveh popoldan, pa sledi odhod v Lendavo.

Med tem, ko je včeraj popoldan modro-bela ekipa opravljala trening na domačem stadionu, smo poklepetali s trenerjem Francem Fridlom, ki je prepričan, da bodo štiridnevne priprave ekipi koristile. “Važno je, da se družimo, da smo skupaj, da se nekako lahko malo več pogovarjamo in da dihamo kot ekipa. Verjamem, da bomo za delo imeli odlične pogoje in da bomo te priprave izkoristili maksimalno.”

Za ekipo sta že dve pripravljalni srečanji. Trener Fridl pravi da je, za ta čas priprav, zadovoljen. “Minuli pripravljalni tekmi sta bili povsem različni. V Mariboru smo morali precej delati, nekako biti koncentrirani v fazi obrambe in trpeti celih devetdeset minut. Na drugem srečanju, proti drugi ekipi ZTE, smo lahko več poizkušali, si več dovolili in kombinirali v fazi napada.”

V dvajsetem krogu prvenstva, to je tretje spomladansko srečanje, Nafta 1903 odhaja na srečanje v Mursko Soboto. Večni pomurski derbi bo tokrat odigran v Murski Soboti, na tamkajšnjem stadionu Fazanerija, s trenerjem Fridlom pa smo ob tej priložnosti pogledali tudi malo v bližnjo prihodnost. “Lagali bi si, če ne bi rekli, da je srečanje z Muro nekaj posebnega, a imamo tudi druga srečanja, kjer moramo biti prav tako maksimalni. Vedeti moramo, da se bodo tudi druge ekipe nekoliko drugače obnašale do nas v tem delu. Srečanje v Murski Soboti bo, kot vedno, nekaj posebnega in verjamem, da bomo do takrat maksimalno pripravljeni. Zagotovo bo to pravi nogometni spektakel.”

Na druge ekipe se trener Fridl ne ozira preveč in poudarja, da “smo odvisni samo od sebe.” Nekatere ekipe so se okrepile bolj, spet druge nekoliko manj ali pa praktično ne, kot tudi Nafta 1903, “a mi vemo, da če smo pravi, mi diktiramo potek ter tempo in prav to si želim. Če smo res pravi, smo mi tisti, ki odločamo kako se bo igralo in sem trdno prepričan da tudi mi odločamo o rezultatu,” je jasen in ob enem pozitiven trener Fridl, ki doda, “da se naša največja moč skriva v igralcih, ki so v prvem delu imeli določene težave in sem prepričan, glede na videno, glede na začetek priprav, da bomo spomladanski del prvenstva, upam, dobro izpeljali.”