Ostalo

Minister Šarec se je na Dolnji Bistrici s seznanil z razmerami

Razmere na območju Dolnje Bistrice, kjer je reka Mura v soboto popoldne prebila vodni nasip, so še naprej resne. Del nasipa so že sanirali, na območju pa izvajajo poostren nadzor. Betonske bloke so na pretrgani del nasipa premikali s helikopterjem, območje pa je danes popoldan obiskal minister za obrambo, Marjan Šarec.
Minister Marjan Šarec je obiskal območje, kjer je včeraj narasla Mura pri Črenšovcih poškodovala protipoplavni nasip in se začela razlivati ter ogrozila šest naselij. Z razmerami na poplavnem območju so ga seznanili predstavniki CZ in tamkajšnje občine. “Velika hvala ekipam, ki so z nadčloveškim naporom delale celo noč. Od jutra deluje tu helikopter Slovenske vojske, skupaj s hrvaškim helikopterjem sta uspela sanirati nasip,” je dejal Šarec. Sporočili so še, da “prihaja tudi mednarodna pomoč, ki jo bomo razporedili tam, kjer je potrebno. Sprožili smo EU mehanizem za civilno zaščito, uporabili bomo tudi princip vojska – vojski, pomoč prihaja iz sosednjih držav.”

Dogajanje na Muri bo po napovedih Direkcije za vodo aktivno še 48 ur. Mura na mejnem odseku z Avstrijo ima ustaljen pretok s trendom počasnega zmanjševanja. Pretok Mure v Gornji Radgoni je trenutno ustaljen in se danes še ne bo znatno zmanjševal.