Ostalo

Medobčinskemu društvu nogometnih sodnikov Lendava bo še naprej predsedoval Marjan Tompa

Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Lendava trenutno šteje 30 članov, ki sodijo v MNL Lendava, PNL ter I., II. In III. SNL, kot tudi na mednarodnih tekmovanjih. Člani društva so pred dnevi opravili redno letno skupščino, ki je tokrat bila volilne narave in Marjanu Tompi zaupali nov mandat na čelu društva.
Nogometni sodniki in sodnice iz najbolj vzhodnega dela države, kjer vse od leta 1971 deluje Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Lendava, so pred dnevi izvedli redno letno skupščino, ki je tokrat bila volilne narave. Predsedniku ter ostalim organom društva je potekel mandat, kar pomeni, da so izvedli volitve in vodenje društva tudi v novem mandatu zaupali Marjanu Tompi, nekdanjemu vrhunskemu prvoligaškemu pomočniku sodnika ki društvo vodi že od leta 2011. 

Predsednik lendavskih sodnikov je tako po letu 2011 nastopil svoj 4. zaporedni mandat na čelu sodniškega društva, dogodek pa je potekal v prostorih ND Nedelica, kjer imajo člani MDNS Lendava tudi svojo trening kamp bazo. Prisotnih je bilo 19 od skupno 30 članov, volilni skupščini pa sta prisostvovala tudi predstavnik trenerske organizacije Gojko Lukić in predstavnik MNZ Lendava Branko Ferenčak. Delegati so za naslednje 4-letno obdobje izvolili:

  • Predsednika: Marjan Tompa
  • Tajnika: Damjana Antolin
  • Blagajnika: Eric Herženjak
  • Člane UO MDNS Lendava: Miran Bukovec, Bojan Mertik, Ludvik Gönc in Kaja Škrban
  • Člane NO: Iztok Dovnik, Borut Hozjan in Janez Žižek

Članica MDNS Lendava Doroteja Gjerkeš pomočnica sodnice na UEFA kvalifikacijskem turnirju deklet do 17. let

Med 17. in 23. marcem je na stadionu v Brežicah in na stadionu Matija Gubec v Krškem potekal elitni del kvalifikacij skupine A4 za uvrstitev na Evropsko prvenstvo žensk do 17. leta starosti v Estoniji. Na tekmah so poleg slovenskih deklet nastopale še reprezentantke Slovaške, Švice in Avstrije. Med aktivnimi udeleženkami v jugovzhodni regiji Slovenije blizu meje s Hrvaško sta bili tudi slovenski sodniški predstavnici in sicer četrta sodnica 23-letna Mediha Durić iz Raven na Koroškem in pomočnica sodnice 20-letna Doroteja Gjerkeš iz Lendave.

Obe omenjeni sodnici sta bili odrejeni na tri dvoboje na stadionu v Brežicah. Najprej sta delovali na tekmi Švice – Slovaške, ko je sodila Čehinja Michaela Pachtova, naslednji dan pa sta bili aktivni na nogometnem spopadu med Švico in Avstrijo, kjer je pravila igre uveljavljala glavna sodnica Olatz Rivera Olmedo iz Španije, zadnji tekmovalni dan pa sta Mediha Durić in Doroteja Gjerkeš delovali še na tekmi reprezentanc Slovaške in Avstrije, kjer je bila glavna sodnica ponovno Michaela Pachtova iz Češke.

FOTO: YouTube/NZS

Tekst: NZS