Sveže

Med nominirankami za inženirko leta tudi Tjaša Zupančič Hartner iz lendavskega Varisa

Znanih je deset nominirank za Inženirko leta 2021, ki predstavljajo največji potencial, da so s svojim delom in osebnostjo lahko zgled in navdih mlajšim generacijam deklet. Inženirka leta 2021 bo znana na slavnostni prireditvi 11. januarja 2022. Med desetimi nominiranki se je znašla tudi Tjaša Zupančič Hartner, vodja oddelka operativne odličnosti v podjetju Varis Lendava d.o.o.
Letos teče že četrti izbor Inženirka leta, ki v ospredje postavlja potencial nominirank, da so kot inženirke zgled in navdih mlajšim generacijam deklet. Namen izbora je čim širša in učinkovita družbena promocija inženirk, med katerimi ena prejme priznanje Inženirka leta. Tudi letošnje glavno merilo izbora nominirank je bila raznolikost: glede na izobrazbo, starost, organizacijo oz. zaposlovalca, področje dela, dosedanjo pojavnost in poklicno usmeritev. Po tem merilu odkrivajo potencial pestre izbire poklicne poti, ki jo omogoča inženirski poklic, in kaj vse lahko inženirke na svoji poklicni poti dosežejo.

Četrto slovensko inženirko leta, ki je lahko s svojim delom in osebnostjo zgled in navdih mlajšim generacijam deklet, bo v torek razglasila njena predhodnica Jasna Hengović, inženirka leta 2020 in sicer v Predsedniški palači. Prisotne bo nagovoril tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Izbor je del projekta Inženirke in inženirji bomo!, ki od leta 2012 mlade navdušuje za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost. V središče izbora Inženirka leta organizatorji ne postavljajo inženirskih dosežkov posameznice, temveč odliko ali njen potencial, da je kot inženirka zgled in navdih mlajšim generacijam deklet. Namen izbora je čim širša in učinkovita družbena promocija inženirk.

Tjaša Zupančič Hartner, vodja oddelka operativne odličnosti v podjetju Varis Lendava d.o.o.

Vsakodnevni izziv Tjaše Zupančič Hartner je vodenje oddelka operativne odličnosti v podjetju Varis Lendava, znotraj katerega se srečuje z izzivi s področja razvoja in raziskav materialov in tehnologij, kontrole surovin, tehnoloških postopkov, kontrole končnih izdelkov ter standardizacije. Pomaga, koordinira interna in eksterna izobraževanja s področja tehnike in organizacije procesov ter sodeluje pri zunanjih presojah proizvodnega procesa. Prav tako je mentorica zagonskega podjetja in sodeluje z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo kot ocenjevalka t. i. “S4 projektov.”

“Delati v inženirskem, ‘moškem’ svetu, je praviloma zelo enostavno, saj govorimo isti jezik; jezik inženirjev. Napredovati, včasih tudi sodelovati pa je lahko izziv. Naša (ženska) pomembna prednost je, da smo čustveno inteligentne, predane, potrpežljive, delovne, drugače se lotimo izzivov. Le od nas samih pa je odvisno, koliko si upamo stopiti iz povprečja,” je zapisala.

Med letošnje nominiranke za Inženirko leta 2021 so uvrščene:

  • Špela Jernejc, direktorica, vodja razvoja, tehnologinja v podjetju Procesni Inženiring d.o.o.
  • Špela Jug, procesna tehnologinja na enoti Trdni izdelki v podjetju Lek d.d.;
  • Nataša Kovačević, vodja projektov na oddelku za raziskave v podjetju Kolektor Group d.o.o.;
  • Branka Kranvogl, vodja projektov v podjetju Cleangrad d.o.o.;
  • Dijana Makivić Grilc, višja tržna analitičarka v podjetju GEN-I d.o.o.;
  • Adina Mlivić, višja strokovnjakinja specialistka v materialnem toku v podjetju BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje;
  • Lea Naglič, testerka programske opreme v podjetju Loftware (NiceLabel);
  • Božidarka Radović, vodja razvoja sistema za elektronsko predpisovanje zdravil v podjetju Better d.o.o;
  • Judita Zupančič, samostojna analitičarka na oddelku Raztapljanje trdnih oblik v podjetju Krka d.d.;
  • Tjaša Zupančič Hartner, vodja oddelka operativne odličnosti v podjetju Varis Lendava d.o.o.