Sveže

Marku Balohu na žalost ni uspelo, a mu je uspel rekord v svoji kategoriji

Marko Baloh, ki je želel premagati Christopha Strassera, ta namreč drži svetovni rekord v 24 urah s 896,2 prevoženimi kilometri, slednjega na žalost ni uspel premagati. Pri tem velja omeniti, da je Marku kljub temu uspelo podreti svetovni rekord in to v svoji kategoriji (nad 50 let). Marko bo sedaj nadaljeval pot dokler ne doseže 1.000 km.
Po dosedanjih neuradnih podatkih Marku Balohu na žalost ni uspelo premagati Christopha Strassera, ki drži svetovni rekord v 24 urah s 896,2 prevoženimi kilometri. Marko je prekolesaril 865,3 kilometra, kar pomeni, da je bil zgolj za las prekratek. “Je pa v svoji starostni kategoriji nad 50 let postavil svetovni rekord – 865,3 km v 24 urah in svetovni rekord na 500 milj. Izgleda, da mu je jutranja megla in ohladitev ter v finišu vročina delno odvzela rekord, kljub temu pa je to velik, da ne rečem super odličen uspeh,” je za naš spletni portal dejal župan Občine Dobrovnik, Marjan Kardinar.

Marko Nadaljuje

Marko pa seveda, kot je napovedal, nadaljuje. Slednji namreč že kolesari definitivno svetovnemu rekordu naproti, 1000 km.

Video: Erik Varga