Sveže

Marina Totić o nedavni razrešitvi na dopisni seji: “Sklep je ničen”

Člani turistične zveze Lendava vabi, katera upravlja z našo največjo turistično atrakcijo, razglednim stolpom Vinarium in Ziplineom, so na dopisni seji, ki se je odvila pred dnevi, razrešili predsednico Marino Totić. Ta se z razrešitvijo, pričakovano, ne strinja in zavzema stališče, da je takšen sklep ničen.
Pred dobrim tednom dni se je odvila izredna dopisna seja skupščine Turistične zveze Lendava vabi, na kateri se je odločalo o razrešitvi (sedaj že takratne) predsednice, Marine Totić. Zahtevo za sklic seje je, kot smo uspeli izvedeti, podala več kot petina rednih članov na pobudo Občine Lendava kot institucionalnega člana in, ker je šlo za razrešitev predsednice, je sejo sklical Izvršni odbor. Sklic omenjene izredne dopisne seje skupščine bi tako naj bil upravičen. Spomnimo: Izmed vseh upravičenih 31 glasov je bilo oddanih 22 glasov. Za razrešitev je bilo oddanih 22 glasov, nihče pa ni glasoval proti razrešitvi.

Kot so zapisali, je takšen korak bil nujen “zaradi nevzdržne situacije, različnih podtikanj, širjenja neresnic in posledično tudi zaradi ugotovitev notranje revizijskega pregleda.”

Marina Totić: “Sklep je ničen”

Marina Totić je, kot je dejala, sklep omenjene izredne dopisne seje skupščine prejela na poti iz trgovine in to kar od detektiva, “kateri mi je s svojim vozilom onemogočil nadaljnjo vožnjo,” je dejala. Po mnenju slednje je sklep o njeni razrešitvi ničen, saj sama ni podala predloga za omenjeno dopisno izredno skupščino, “prav tako pa slednja ni bila sklicana po statutu in sicer sedem dni pred glasovanjem,” je poudarila Totićeva.

Člani Turistične zveze Lendava vabi so med drugim prejeli tudi revizijsko poročilo za obdobje od 1.1.2023 do 30.9.2023, a Totićeva poudarja, da je mandat nastopila šele z 25.7.2023 “in tako se revizija v večjem delu ne tiče mene,” je zapisala. Slednje bi naj po naših neuradnih informacijah v več točkah bilo zaskrbljujoče, a je Totićeva zapisala, da so obtožbe iz poročila absurdne in da bo v tej smeri ukrepala. Totićevi vodstvo Turistične zveze očita predvsem visoko porabo na kontu za reprezentanco, pri čemer slednja zapiše še, da poročilo o stroških reprezentance zajema zgolj obdobje od avgusta 2023 do decembra 2023, pri čemer Totićeva opomni, da je del poročila cenzuriranega in zahteva predložitev poročila reprezentančnih stroškov za celo leto brez cenzure.

“Kljub prejetemu sklepu skupščine, ki je glede na statut TZLV ničen, vas obveščam, da finančne nepravilnosti, nepravilnosti v delovanju same zveze in dokazi s katerimi razpolagam (predvsem koruptivni) ne bodo ostali nerazkriti,” je še dejala ter za naš spletni medij omenila, da ima blokirano elektronsko pošto, da ne more vstopiti v prostore Turistične zveze, da ima onemogočen vpogled v finance, da je zaskrbljena zaradi preteklih dolgov Občine Lendava, ter da ne ve, ali se je Občina v teh mesecih držala pogodbenih obveznosti. Kot je Totićeva še zaključila, jo nenehno kličejo dobavitelji zaradi dolgov.

Turistično zvezo Lendava vabi sicer do redne skupščine začasno vodi Metka Sabo Gerenčer, ki pa je že večkrat dejala, da ambicij za predsednico zveze s polnim mandatom nima. Skupščina bi se naj odvila v sredini prihodnjega meseca.