SvežeVolilni dan

Lokalne volitve 2018: Odziv Dejana Süča in Janeza Magyarja

Lokalne volitve so za nami, volivci pa ste županski mandat v včerajšnjem drugem krogu podelili Janezu Magyarju. Volilna udeležba je bila nekoliko manjša kot v prvem krogu (prvi krog 52,22%, drugi krog 45,86%) to pa so odzivi obeh kandidatov ….
Dejan Süč

“Šlo je za odlično izkušnjo. Skušali smo zasaditi eno odlično zgodbo, zgodbo razuma, razumnih ljudi, ki se odločajo. Ob tej priložnosti bi se vsekakor zahvalil volivcem in ob enem čestital gospodu Magyarju in mu zaželel uspešen štiriletni mandat, ter veliko uspeha pri delu. Vsekakor na nek način seveda pričakuješ zmago, ampak najpomembneje je, da si pri sebi razčistil in vse naredil. Jaz mislim da smo vse naredili in vendarle pokazali da se da nekak drugače. Na nek način sem želel biti neodvisen, torej se zaradi funkcij, privilegijev nisem bil pripravljen na nek način spuščati v neke ponudbe, morda po domače povedano prodaje, tako da sem to in pokončno držo ohranil od začetka do konca. Kot rečeno, ena odlična izkušnja, bomo pa videli sedaj, torej na nek način stvari ni potrebno kaj dosti premisliti stvari, saj mislim, da so te zelo jasne. Želim si, da bi Lendava bila strpnejša in čistejša, kot sem velikokrat poudaril, opažam da je veliko sovražnega govora, zelo veliko se ta pojavlja tudi v medijih, torej tu moramo kot skupnost reagirati vsekakor.”

Če pogledamo, razlika glasov ni tako velika: “Vsekakor torej sam, brez kakršne koli podpore, neodvisen kandidat, moram biti zadovoljen s tem rezultatom. Zame je to prva izkušnja v politiki. Prišel sem v drugi krog zelo uspešno, bil prvi po prvem krogu, je pa prav, da so volivci odločili. Pri volitvah je tako. Volivci oz. občani si zaslužijo tisto kar so izvolili, kar je edino pošteno in prav. Tudi sam se s tem zelo strinjam in kot človek ter občan bi si želel, da so se resnično odločili prav.”

Janez Magyar

“Iskrena hvala volivkam in volivcem. Uspeli so oni, da so me izvolili. Iskrena hvala torej njim, da so mi zaupali glas. Neskončno sem srečen, da bom jaz tisti, ki bom lahko občino zastopal prihodnja štiri leta. Sodelovanje z mojim protikandidatom Dejanom bo pomembno, saj so ljudje zaupali tudi njemu in to je potrebno ceniti. Vsak glas je pomemben, jaz pa želim biti župan vsem občanom. Želim korektno zastopati celo občino in ne njihove volivce ter moje volivce. Želim zastopati vse volivce skupaj in zastopati interese občine. Jaz bom visoko korekten in še enkrat visoko korekten do vseh.”