Sveže

Lendavski VIRS pričel s širjenjem proizvodnih kapacitet

Lendavsko podjetje VIRS, zlata gazela leta 2019, nosilci naziva “Ustvarjalci za stoletja” ter pomursko podjetje leta 2019 v kategoriji malo podjetje se, kot so že napovedali, širi. Da bi lahko zadovoljili vse svoje stranke ter ohranili oz. izboljšali proizvodnjo, je podjetje Legartis včeraj pričelo z gradbenimi deli za novo halo.
V podjetju VIRS so včeraj pričeli s pripravljalnimi gradbenimi deli na območju obstoječih proizvodnih prostorov na Industrijski ulici v Lendavi. Gre za širitev prostorskih kapacitet, z izgradnjo pa bodo obstoječe podvojili. Nova hala se bo navezovala na obstoječo. Za potrebe proizvodnje naprav za avtomatizacijo in robotizacijo varjenja bo na voljo skupano 2.000 kvadratnih metrov površin.

“Za investicijo smo se odločili zaradi povečanega obsega naročil na področju avtomatizacije in robotizacije. Investicija vključuje tudi nabavo potrebne opreme (orodje, avtomatizirano skladišče, ureditev prostorskega odsesovanja, ureditev ergonomije za zaposlene,…). V novih prostorih se bodo poleg že obstoječih robotskih celic proizvajale tudi nove, ki smo jih razvili v zadnjih dveh letih. To sta predvsem Laserflex, robotska celica za lasersko varjenje in Coboflex, kolaborativna robotska celica. Zaključek investicije je predviden za konec januarja 2021,” je dejal Renato Pahor za naš spletni portal.

Lendavski Virs sta pred petnajstimi leti ustanovila njegov sedanji direktor Renato Pahor in Aleš Puklavec, ki deluje kot prokurist. Z entuziazmom sta izkoristila poznavanje varilnih in rezalnih naprav iz svojega prejšnjega podjetja Varstroj ter se specializirala za izdelavo avtomatov in robotov za adaptivno varjenje in fiber lasersko rezanje. V podjetju je tri četrtine zaposlenih inžinerjev, trenutno pa delujejo na okrog 1.500 kvadratnih metrih prostorov. Delež prihodkov, vloženih v raziskave in razvoj, je kar deset odstotkov.