Ostalo

Lendavske odbojkarice še kar žanjejo uspehe

Ekipa male odbojke je z dvema novima zmagama zaključila prvi kvalifikacijski del tekmovanja v državnem prvenstvu, kadetska ekipa Muranie je doma odigrala prijateljsko srečanje proti dekletom iz Štrigove, uspeh male odbojke in prvi turnir kadetinj v A ligi.
Brez poraza zaključile kvalifikacije

Minulo soboto je ekipa male odbojke z dvema novima zmagama zaključila prvi kvalifikacijski del tekmovanja v državnem prvenstvu. S popolnim izkupičkom zmag v pomurski skupini so mlade lendavske odbojkarice potrdile prvo mesto na lestvici.

Naprej so z 2:1 premagale ekipo ŽOK Sobota I, na drugi tekmi pa tekmice iz OK Ljutomer z 2:0 v nizih. Ekipa Muranie Lendava si je mesto med šestnajstimi najboljšimi ekipami v državi zagotovila že na prejšnjem turnirju, zato je bil sobotni rezultat le potrditev dobre igre in rezultatov v prvem delu sezone.

“Še enkrat so dekleta prikazale odlično igro; pokazale so zakaj so edine neporažene tudi po današnjem turnirju.Tehnično smo bili na visokem nivoju, tako da nam nasprotnice niso mogle slediti. Odlično in odgovorno so plasirale in šikale žogo, igrale so pametno in potrpežljivo. Uspeli smo napadati pod različnimi koti in dobro zaključevati točke. Dogovor iz garderobe, da napadamo globoko in tako kontroliramo točke, smo na igrišču uresničili. Upoštevali smo sistem naše igre in bili dominantni. Iskrene čestitke za prikazano igro in rezultat. Ponosen sem na naše igralke in v čast mi je, da sem del te ekipe,” je po uspešnih kvalifikacijah povedal trener Spasoje Todorović.

Prijateljska tekma z ekipo odbojkarskega kluba iz Štrigove

Kadetska ekipa Muranie Lendava je minuli vikend gostila člansko ekipo iz sosednje Hrvaške (Odbojkaški klub Štigova) in na prijateljski tekmi preizkušala različne možnosti v igralski postavitvi pred prvim turnirjem kadetinj v A ligi.

Gostom se zahvaljujemo za dobro trening tekmo in prijeten odbojkarski večer, našim odbojkaricam pa dobro predstavo jutri v Murski Soboti, ko se bodo pomerile z ekipo Formula Formis I iz Hoč in Nova KBM Branik I iz Maribora.

Odlična odbojkarska sobota za OK Lendava

Po zmagoslavju ekipe male odbojke v soboto dopoldan, so zmagovalni niz nadaljevale tudi članice OK Lendava, ki so popoldan gostovale v Mežici. Z zmago s 3:1 v nizih so si priigrale nove tri točke in trenutno zasedajo četrto mestno na lestvici.

Po odlični sobotni predstavi članske ekipe je trener Spasoje Todorović čestital svojim varovankam: “Zadovoljen sem s prikazano igro, razen v tretjem nizu, ko je padla koncentracija, so igrale na visoki ravni in niso popuščale. Imele so nadzor nad tekmo, odlično realizirale vse priložnosti in bile boljše v vseh segmentih igre. Čudovita zmaga za nas; po štirih zmagah na domačem parketu tudi prva v gosteh. Čestitke mojim igralkam!”

Mežica : Murania Lendava; 1:3(18:25,15:25,25:20,19:25)

Prvi turnir kadetinj v A ligi: Lendavčanke morale priznati premoč

S tekmami drugega dela tekmovanj državnega prvenstva v A ligi so minulo nedeljo začele tudi kadetinje OK Lendava, ki so na prvem turnirju morale priznati premoč favoritinjam Nove KBM Branik I in ekipi Formule Formis I iz Hoč.

Trener Spasoje Todorović: “Današnji turnir je bil težak, tako psihološko kakor tudi fizično, saj so bila dekleta po včerajšnji tekmi v Mežici utrujene in ni bilo potrebne energije, da bi se lahko uprli odličnim nasprotnicam. Prvo tekmo smo igrali pod nivojem, brez prave koncentracije, kar je botrovalo porazu. Na drugi tekmi smo odigrali dva solidna niza proti ekipi Nove KMB Branik I, ki je izkoristila naše slabosti v igri. Današnji tekmi ne štejem kot poraz, ampak kot dobro lekcijo. Žal do danes nismo imeli priložnosti igrati z najboljšimi ekipami v državi in si nabirati potrebne izkušnje. Nujno potrebujemo takšne tekme, da bi se učili in napredovali.”

Formula Formis I : Murania Lendava, 2:0 (25:13, 25:12)
Murania Lendava : Nova KBM Branik I, 0:2 (18:25, 14:25)