Ostalo

Lendavska pikado liga je že v polnem teku!

Že dobra dva tedna se po gostilnah v Lendavi in okolici vnovič odvija lendavska pikado liga. Pikado, v tem primeru elektronski, je že desetletja priljubljena oblika razvedrila in zabave, ob tem pa je tudi precej konkurenčna igra. V tokratni ligi tekmuje 6 gostinskih lokalov.
Že dva četrtka zapored, je v gostilnah, ob večerih, znova moč slišati zvoke pikadov in puščic, saj se je začela lendavska pikado liga. V tekmovanju, ki bo letos imelo 14. krogov, svoje moči meri skupno kar 82 igralcev, ki so razdeljeni v osem ekip in zastopajo 7 gostinskih lokalov na območju Lendave. Finalno srečanje bo odigrano po zadnjem krogu in sicer najkasneje do začetka meseca marca prihodnje leto. Zmagovalna ekipa bo prejela nagrado s sklada in pokale, dolžna pa bo med drugim organizirati zaključni turnir v pikadu, kjer bodo svoje moči merili prav vsi igralci aktualne lige. Zadnji zmagovalci so bili ekipa Boom bara iz Gaberja.

V igri vzdržljivosti, koncentracije, zbranosti in natančnosti pa bo, kot smo že omenili, letos moči merilo osem gostinskih lokalov. To so: Bar West Pince (2 ekipi), Kvatro Gal Dolina pri Lendavi, Boom Bar Gaberje, Bar Lero Petišovci, Bar La storia Hotiza, Retro cafe Lendava, in Dnevni bar Baligač Dolnji Lakoš. Je pa pri tem vredno omeniti še, da v aktualni ligi nastopata še dve pripadnici nežnejšega spola, to sta igralki Renata Horvat (prva ekipa bara West) ter Mihaela Tot (bar Lero).

Večina igralcev je seveda amaterjev. Liga ni profesionalna, igralci pa med seboj tekmujejo zaradi druženja in deloma tudi zaradi tekmovalnosti. Nekateri so seveda v omenjeni igri bolj vešči, drugi spet nekoliko manj, a ravno to je čar lige, ki postane zanimiva že po nekaj odigranih krogih. Rezultate bo moč spremljati na našem spletnem portalu, pod zavihkom Pikado liga, za rezultate pa bo skrbel Denis Koša, igralec bara West iz Pinc. Tekme bodo igrane vsak četrtek, od 18.00 ure naprej.