Sveže

Lendavčanom se ni izšlo tudi proti Ljutomerčanom

V osmem krogu Pomurske košarkarske lige sta svoje moči v športni dvorani ŠIC Ljutomer merila prleška in lendavska ekipa. Boljši so tokrat bili Ljutomerčani, ki so z rezultatom 77:52 premagali Lendavčane.

Lendavska ekipa, ki je tokrat proti Ljutomerčanom odigrala brez Frančiča, Horvatiča, Srneca in Hozjana, ni uspela ubraniti svojega koša in klonila proti nasprotniku. Ljutomerčani so se v igro vrnili po mescu dni, omenjeno srečanje pa je bilo za Ljutomerčane tudi prvo v letu 20127.

“Tekmo smo domači začeli odlično in povedli z 8:0, pri čemer so gostje svoj prvi koš dosegli šele v peti minuti tekme. Zdelo se je, da enomesečna pavza s tekem ni pustila nobene rje, a smo se ušteli. Do konca prve četrtine smo dosegli le še 2 točki, kar so  delno izkoristili gostje in četrtina se je končala z rezultatom 10:7 za Ljutomer. Definitivno četrtina za pozabo na obeh straneh.”

V prvih dveh minutah druge četrtine so domači spet zaigrali bolje in povedli za 6 točk. Prednost so uspešno vzdrževali skozi večino četrtine. Zadnjih nekaj minut so spet pohodili plin in z delnim  izidom 8:0 povedli za 14 točk – 34:20. Ko se je že zdelo, da bo to tudi rezultat prvega polčasa je Tuksar ob sireni zadel trojko in prednost domačih znižal na 11. Tuksar je bil poleg Nemca pri Ljutomerčanih tudi najbolj razpoložen igralec v tej četrtini, saj sta oba dosegla po 8 točk.

Tretja četrtina se je že več krat pokazala za ljutomersko slabost, zato so tokrat naredili vse, da se jim zgodba ne bi ponovila. “Še bolj smo pritisnili v obrambi in z delnim izidom 12:3 pobegnili na 20 točk prednosti. To prednost smo do konca četrtine še nekoliko povečali in četrtino končali pri rezultatu 58:35.”

Pri prednosti 23 točk so se domači odločili, da odpočijejo nosilce igre in v igro pošljejo igralce, ki po navadi dobijo manj priložnosti za igro. Na sceno je stopil Matej Nemec, ki je s sedmimi zaporednimi točkami na začetku zadnje četrtine odigral ključno vlogo pri delnem izidu 11:1, ki je ljutomersko prednost povečal na že 33 točk – 69:36. “Rezultatu primerno se je naša obramba ob zaključku tekme nekoliko preveč sprostila in gostom dovolila nekaj odprtih metov. To je izkoristil Stanko Tuksar, ki je v eni minuti dosegel kar tri trojke. Gostje so tekmo končali z delnim  izidom 14:3 in tako nekoliko ublažili poraz. Končni rezultat tekme je bil 77:52 za PŠK Ljutomer.”

Pri domačih je bil najzaslužnejši za zmago Matej Nemec, ki je dosegel 20 točk, po 13 pa sta jih prispevala Toni Rajnar in Andrej Copot. Pri Lendavčanih je bil edini razpoložen Tuksar, ki se je ustavil pri 27 točkah, pri čemer je dosegel kar 8 trojk!

S to zmago so se Ljutomerčani utrdili na tretjem mestu prvenstvene lestvice in hkrati še vedno sledijo vodilnima ekipama, ki imata le en poraz manj. Proti obema bodo igrali v naslednjih dveh tednih, kar bo tudi pokazalo ali se lahko kosajo z najboljšimi v ligi.

Lendavčane v nedeljo čaka Bistrica.

FOTO: Pkl.si