Sveže

Lendava se je predstavila v Ljubljani in v Budimpešti

Zavod za turizem in razvoj Lendava je naše mesto kot turistično destinacijo v minulih dneh predstavljal v Ljubljani ter v Budimpešti. Lendava je v obeh prestolnicah bila predstavljena kot mesto kulture, bogate kulinarike ter kot kraj za preživljanje aktivnega turizma.
Budimpešta

Zavod za turizem in razvoj je od četrtka do nedelje naš kraj predstavljal na največjem turističnem sejmu v Budimpešti. Lendava je tokrat poleg kulture, kulinarike in aktivnega turizma vabila obiskovalce sejma s posebno atrakcijo v duhu trajnostne tematike sejma, in sicer t. i. kolesom sreče. Z glavnimi nagradami, ki so jih prispevali Vinarium Lendava, Zipline Vinarium, Hotel Vinarium in Thermal Resort Lendava, so pretežno madžarske goste motivirali za turistični obisk in doživetja v naših krajih.

V madžarski prestolnici so v okviru skupne pomurske stojnice poleg Lendave obiskovalce sejma nagovarjali še Dobrovnik in Ocean Orchids, Panonska vas, Jeruzalem Ormož in Muravidék.re, skupni stojnici pa so se pridružili tudi promotorji destinacije Kras Brkini. Največji turistični sejem Travel – Utazás je potekal že 45. po vrsti in je letos bil v znamenju trajnosti v turizmu. “V trenutnih razmerah je trajnostno delovanje postalo prioriteta, vključno z zmanjševanjem ekološkega odtisa in družbeno odgovornostj,” so zapisali pri Zavodu za turizem in razvoj Lendava. Prvič letos je potekal E-Bike Test & Show, ki je želel širšo javnost seznaniti s to vedno bolj priljubljeno obliko premagovanja razdalje.

Ljubljana

V Ljubljani se je odvil 33. sejem turizma, kampinga in karavaninga Alpe-Adria, kjer je svoja doživetja predstavila tudi Lendava s kulturo, kulinariko in aktivnim turizmom.

Na razstavnem prostoru se je pod okriljem Turistične zveze Lendava vabi in Zavoda za turizem in razvoj Lendava predstavila tudi Lendava s kulturo, kulinariko in aktivnim turizmom s poudarkom na ključnih turističnih produktih: stolpu in razpršenem hotelu Vinarium, kolesarski ponudbi in atrakciji zipline, obiskovalce pa so vabili na prepoznavne festivalske prireditve v svetovno prestolnico bograča, ki se je z največjim postreženim bogračem vpisala tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

Več kot 250 ponudnikov turističnih storitev iz Slovenije, Tunizije, Nepala, Avstrije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Italije se je predstavilo na sejmu, katerega država partnerica je bila Črna gora. V sklopu največjega turističnega sejma v Sloveniji so potekali tudi dogodki z različnimi vsebinami od kolesarstva, plezanja, kulinarike, različnih aktivnosti na prostem do predstavitev novosti na področju turizma, njegove digitalizacije in trajnosti.

Po gostovanju na sejmu Alpe Adria v Ljubljani in na sejmu Travel v Budimpešti sledi še predstavitev Lendave na mednarodnem sejmu Place2Go v Zagrebu med 24. in 26. marcem.

Foto in tekst: Ztr.si