Ostalo

Kriminaliteta: Za policisti je pester vikend

Za pomurskimi policisti je pester vikend. Policisti so obravnavali fizični napad pri katerem je prišlo do ropa, obravnavana je bila odtujitev kombiniranega vozila in odtujitev senčnikov izpred ene izmed gostiln.
Kaznivo dejanje ropa

Minuli petek malo pred 18. uro je na avtobusni postaji v Murski Soboti neznanec fizično napadel moškega in mu odvzel mobilni telefon in 10 evrov. Policisti so na kraju ugotovili identiteto neznanega moškega, pri katerem so zasegli telefon ter denar in ga vrnjeni oškodovancu. Zaradi telesnih poškodb je oškodovanec poiskal zdravniško pomoč. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje ropa.

Najdeno odtujeno tovorno vozilo

S strani občana so bili policisti minulo soboto malo po 2. uri obveščeni, da so sosedu v nenaseljeni hiši v Moravskih Toplicah odtujili tovorno vozilo brez registrskih tablic, skupaj z raznim orodjem in, da je voznik zapeljal s cestišča in pobegnil.

Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da so neznani storilci v Moravskih Toplicah vlomili v gospodarsko poslopje – garažo in odtujili tovorno vozilo znamke Iveco Daily skupaj z raznimi gradbenimi stroji. Kaznivo dejanje je opazil sosed in se skupaj z bratom zapeljal za odtujenim vozilom, katerega je izven naselja Moravske Toplice v smeri Tešanovci dohitel. Pri tem je tovorno vozilo iz neznanega razloga v desnem blagem ovinku zapeljalo s cestišča, poškodovalo dva prometna znaka in obstalo na njivi. Voznik tovornega vozila je snel registrske tablice, ter peš zbežal po njivi v smeri naselja Mlajtinci in ni bil izsleden.

Skupna materialna škoda je za okrog 7000 evrov. Policisti PP Murska Sobota za neznanim storilcem zbirajo obvestila.

Odtujena senčnika

V noči na minulo soboto so neznani storilci iz terase gostinskega lokala na Moti odtujili dva senčnika črne barve z reklamnim napisom in dvema podstavkoma. Materialne škode je za okrog 700 evrov. Policisti PP Ljutomer za neznanim storilcem zbirajo obvestila.