Ostalo

Krajevna skupnost Mostje-Banuta tudi letos z največ sredstvi na svojem računu

Ožje dele skupnosti občine Lendava predstavljajo krajevne skupnosti in ena mestna skupnost. V občini deluje sedemnajst krajevnih skupnosti, ki imajo z mestno skupnostjo (Lendava) na bančnih računih trenutno skupno 95.725 evrov. Največ financ ima tudi letošnje leto na svojem bančnem računu Krajevna skupnost Mostje-Banuta.
Območje Občine Lendava meri 123 km2 in obsega 17 krajevnih skupnosti in 1 mestno skupnost, občino pa skupno sestavlja 23 naselij. Računi krajevnih in mestne skupnosti bodo ob koncu letošnjega leta okvirno izkazovali stanje denarnih sredstev v skupni višini 95.725 evrov, največ denarnih sredstev pa ima na svojem bančnem računu tudi letos krajevna skupnost Mostje-Banuta. Ta razpolaga s kar 37.800 evrov.

Krajevna skupnost Gorice pri Lendavi bo letos ob koncu leta na svojem bančnem računu imela nekoliko manj sredstev kot lani, to je 4.273 evrov. Nekoliko manj denarja v primerjavi z lanskim letom bo ostalo tudi KS Trimlini5.539 evrov. Mestna skupnost Lendava bo letošnje leto zaključila z manj finančnimi sredstvi kot lansko leto in sicer z 5.200 evri. Krajevna skupnost Pince Marof – Benica razpolaga z nekoliko več denarja kot lansko leto in sicer z 10.884 evri. Čentibčani jih imajo na svojem računu 2.601, Gornji Lakoš pa 1.334.

Za okrog polovico manj denarja v primerjavi z lanskim letom bo na koncu letošnjega leta tudi v denarnici krajevne skupnosti Radmožanci. Tamkajšnja KS bo letošnje leto zaključila predvidoma s 1.188 evri. Letošnje leto je bilo občutno bolj naklonjeno tudi proračunu KS Kapca. Tam bo na koncu leta ostalo 7.271 evrov, v Pincah pa bistveno manj kot lansko leto, le 154 evrov. V Genterovcih imajo na svojem bančnem računu 3.229 evrov, za odtenek več kot lani, v Dolgi vasi pa bo ostalo okoli devetkrat manj denarja kot prejšnje leto. To je 127 evrov. V Kotu jih imajo 3.955, v Petišovcih pa bistveno več kot lani (takrat niso imeli ničesar), 2.843 evrov.