Ostalo

Korporacija Daihen uradno oznanila prevzem podjetja Lorch Schweißtechnik GmbH

Daihen corporation, vodilno globalno podjetje na področju tehnologij varjenja in robotike, katerega del je tudi lendavski Daihen Varstroj, je 30. avgusta 2023 uradno oznanilo prevzem podjetja Lorch Schweißtechnik GmbH, priznanega proizvajalca varilne opreme s sedežem v nemškem Auenwaldu.
Ta strateški prevzem predstavlja mejnik v zgodovini obeh podjetij in odpira zanimive možnosti za rast in sodelovanje. Odločitev za prevzem vidita obe strani kot popolno partnerstvo za dolgoročno širitev v Evropi. “Prevzem LORCH v skupino DAIHEN predstavlja pomemben strateški korak za našo prisotnosti na evropskem trgu in širše,” pojasnjuje Shoichiro Minomo, izvršni direktor in predsednik skupine DAIHEN.

Daihen in Lorch se veselita izkoriščanja sinergij pri razvoju izdelkov na področju tehnologije varjenja ter tesnejšega sodelovanja na področju avtomatizacije varjenja, zlasti robotike. “Z LORCH smo pridobili partnerja v Evropi, s katerim bomo skupaj razvijali izdelke na enakovrednih temeljih. Naša vloga vodilnega podjetja na tem področju bo zagotovo koristna pri tem prizadevanju,” zagotavlja Shoichiro Minomo.

Tudi Daihen Varstroj je del globalne Daihen corporation, ki na področju varjenja, rezanja in robotizacije premore ogromno izkušenj ter ima hkrati največ registriranih patentov s področja elektroobločnega varjenja na svetu. “Smo v vlogi proizvodno-razvojnega centra za Evropo. Naša ponudba vključuje širok nabor inovativnih rešitev na področju varjenja, rezanja in robotizacije. Svojo strategijo gradimo na japonski tehnologiji ter slovenski kreativnosti ter kakovosti in kot odgovorni za Evropo intenzivno gradimo svoj tržni delež na evropskih trgih,” so zapisali.