Sveže

Koronavirus: Pouk vnovič na daljavo

Od ponedeljka bo v osnovnih šolah od vključno 6. razreda dalje in v srednjih šolah pouk potekal na daljavo. To velja za vse regije. Za rdeče pa še: prepoved prireditev, omejitev gostinskih in športnih dejavnosti, obvezno nošenje mask tudi na prostem.
Kar 707 novih okužb so potrdili v torek po opravljenih 4902 testiranjih. V primerjavi s ponedeljkom se je število novookuženih skoraj podvojilo, delež pozitivnih pa je že več kot 14-odstoten. O tem, kako, s kakšnimi ukrepi zajeziti to skokovito naraščanje okužb, je vlada več ur razpravljala na Brdu pri Kranju. Odločitve je nekaj po 21. uri nato predstavil predsednik vlade Janez Janša.

Od ponedeljka naprej bo pouk v osnovnih šolah od vključno 6. razreda dalje potekal na daljavo, enako v srednjih šolah. Za visoke šole in univerze pa že velja priporočilo, da aktivnosti, kolikor je to mogoče, izvedejo na daljavo. V tednu, ko bodo krompirjeve počitnice, bodo ocenili, ali je potrebno te ukrepe učenja na daljavo podaljšati, postopoma sprostiti ali dodatno zaostriti, odvisno od takratne situacije. “Računamo, da bo ta 14-dnevni odmor omogočil, da se situacija stabilizira ali vsaj da se trendi delno obrnejo navzdol,” je dejal predsednik vlade, Janez Janša. V glasbenih šolah se bo pouk na daljavo odvijal za vse učence

Za visoke šole in univerze velja priporočilo, da se izvedejo aktivnosti, kolikor je mogoče, na daljavo, so še poudarili. Od 12 statističnih regij v Sloveniji je sedem rdečih. V teh bodo maske obvezne tudi na prostem. Ukrepi iz oranžnega načrta bodo veljali tam, kjer je 14-dnevna incidenca okuženih nad 140 na 100 tisoč prebivalcev. Rdeče regije, za katere bodo veljali strožji ukrepi so Osrednjeslovenska, Gorenjska, Koroška, Zasavska, Posavska, Savinjska in Jugovzhodna Slovenija. Zaostritvi ukrpeov so se izognile Podravska, Pomurska, Notranjsko-goriška in Obalno-krašna regija.