Ostalo

Končno: Pri Splošni bolnišnici Murska Sobota bo zgrajeno krožišče

Že več desetletij je križišče pred Splošno bolnišnico Murska Sobota ozko in predvsem težavno cestno grlo. Policisti tam beležijo tudi več prometnih nesreč, težava pa so predvsem zamaški ob prometnih konicah. Sedaj se bo to spremenilo, saj bo tam zgrajeno krožišče.
Z Mestne občine Murska Sobota so sporočili, da se bodo v prihodnjih dneh pričela dela za pripravo gradbišča za izvedbo krožišča in nove povezovalne ceste na križišču k Splošni bolnišnici Murska Sobota. S predlagano ureditvijo naj bi se izboljšala pretočnost in prometna varnost na omenjenem območju, sporočajo iz murskosoboške občine.

“Investicija Ministrstva za infrastrukturo bo znašala 775.524,84 evrov z vključenim DDV,  Mestna občina Murska Sobota je z Ministrstvom za infrastrukturo avgusta podpisala sporazum o sofinanciranju, po katerem bo prevzela 123.303,84 evrov z vključenim DDV,” so še sporočili iz Murske Sobote in dodali, da bo izvajalec del podjetje Pomgrad, predvidoma pa bo krožišče dokončano v roku šestih mesecev.

V času izvajanja gradbenih del bo, pričakovano, moten promet za vsa motorna vozila na državni cesti iz Murske Sobote proti Rakičanu in kolesarje na kolesarski stezi v omenjeni smeri, zato vse udeležence prosijo za strpnost in razumevanje.