Ostalo

Kolesar z 1,27 mg/l alkohola, vlom v poslovni prostor v Murski Soboti in 281 kršitev povezanih s hitrostjo

Murskosoboški policisti so se v minulih dneh ukvarjali z alkoholiziranim voznikom kolesa ter obravnavali vlom v poslovni prostor, natančneje v Telekomov center. Na pomurskih prometnicah so ugotovili 281 kršitev povezanih s hitrostjo.
Kolesar z 1,27 mg/l alkohola

Včeraj, malo po 23. uri je v Murski Soboti zaradi neprilagojene hitrosti na pločniku padel kolesar in se lahko telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je  pokazal 1,27 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper kolesarja bo po vseh zbranih obvestilih uveden prekrškovni postopek.

Vlom v poslovni prostor

Policisti smo bili včeraj ob 23.58 obveščeni, da je prišlo do alarma v Trgovinskem centru na Ulici Štefana Kovača v M. Soboti. Na kraj so odšli kriminalisti in policisti  PU Murska Sobota, ki so z zbiranjem obvestil ter opravljenim ogledom ugotovili, da so neznani storilci z neznanim predmetom razbili stekleno steno trgovskega centra in vstopili v prostore trgovine iz katere so odtujili mobilne aparate. Po storitvi opisanega dejanja so neznani storilci zapustili kraj v smeri avtoceste. Kriminalisti in policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Točna škoda bo znana po opravljeni inventuri.

Nacionalna akcija Hitrost, ukrepi

V okviru nacionalne akcije Hitrost, ki je potekala med 9. in 15. 8. 2021, so na PU Murska Sobota ugotovili 281 kršitev povezanih s hitrostjo. V naseljih je bilo  ugotovljenih 122 prekoračitev hitrosti. Izrečenih je bilo 76 opozoril.