Ostalo

Kljub zmagi, Lendavčanov na zaključnem turnirju žal ne bo

Minulo košarkarsko srečanje v Pomurski košarkarski ligi, gre za povratno razigravanje, kar pomeni nekakšne kvalifikacije za vstop v finalni in ob enem zaključni del oziroma turnir lige, je moštvo KK Lindau, proti KK Radenci srečanje dobilo, a Lendavčanov zaradi premale končne točkovne razlike na finalnem turnirju ne bo.

Minulo soboto se je v športni dvorani v Radencih odvilo povratno srečanje med ekipo iz Lendave in med ekipo iz Radencev. Radenčani so v Lendavi na prvem srečanju razigravanja dosegli zmago, tokrat pa so srečanje dobili Lendavčani, a se kljub zmagi zaključnega finalnega turnirja ne morejo udeležiti, saj bi morali zmagati z več kot štirimi točkami razlike, a so zmagali z tremi točkami. Načrte jim je prekrižal igralec nasprotnega moštva, Gomboc, ki je v zadnji sekundi srečanja vrgel met za tri točke.

“Začeli smo odlično in si v prvi četrtini (predvsem preko odličnega Frangeža – 3 trojke, 13 točk od skupnih 21) priigrali 8 točk prednosti in vodstvo z 27:19. To je bila tudi edina četrtina, ki smo jo domači dobili. Nadaljevanje je bilo bolj izenačeno, še vedno pa gosti niso uspeli priti v rezultatsko prednost. Rezultat ob polčasu je bil še vedno ugoden – 43:39 oz. skupno 8 točk prednosti, če upoštevamo obe tekmi. V tretji minuti tretje četrtine so Lendavčani prvič na tekmi povedli – 49:50, ob koncu le-te pa vodili 59:60.

Celotno srečanje se je za tem odvilo po pričakovanjih  – zmagovalec ne bo znan do zadnjega trenutka. Mi smo imeli spet svoje 3 črne minute brez doseženega koša, gostje pa so povišali prednost po odprti trojki Zrne na 11 točk in v bistvu imeli dobljen dvoboj. Pri rezultatu 64:75 se je zgodil prvi ključni trenutek tekme – tehnična napaka Cilara. Izkoristili smo proste mete in zagrizli v obrambi , dvakrat zapored pa je po ukradeni žogi Frangež sam “odletel” v protinapad in ga uspešno zaključil. Za tem sta sledila še dva uspešna prosta meta Jurjoviča. Gostje so v zadnji minuti, preko Magdaleniča, 8 sekund pred koncem povišali prednost na 6 (74:80).

Žoga je prišla, ob izvajanju pod košem, v roke “moža za velike tekme,” neuničljivega veterana Gomboca, ki je po levi strani pribežal na nasprotno stran igrišča in vrgel na koš s polovice igrišča in zadel met za tri točke. Gosti so sicer poizkušali v zadnjem napadu, a do meta niso prišli,” so po srečanju povedali Radenčani.

Gorazd Horvatič, KK Lindau: “Ne morem verjeti da je lahko Gomboc dal koš v zadnjih sekundah iz polovice igrišča in smo s tem zmagali za samo 3 točke, rabili pa smo več kot 4. Čestitke celotni ekipi KK Lindau za zelo borbeno in dobro tekmo. Tekma je bila do zadnjih minut napeta. Na žalost se ni izšlo, ni nam bilo usojeno.”