Sveže

KK Lindau tokrat le zmagali

Po kar nekaj zaporednih porazih je lendavska košarkarska ekipa tokrat v športni dvorani v Črenšovcih žela zmago. Pomerili so se namreč proti KK Bistrica Tropicano in zmagali za deset pik.

Minulo soboto sta tudi ekipi KK Lindau iz Lendave ter KK Tropicano iz Bistrice v športni dvorani črenšovske osnovne šole odigrala predzadnji krog rednega dela v pomurski košarkarski ligi Radenska Naturelle. Tokrat so slavili Lendavčani in sicer za deset pik, kar bil kot obliž na rane po nekaj izgubljenih srečanjih. Za popestritev premorov med tekmo, so poskrbele plesalke, Veržejske tikvice. Na obeh straneh se je sicer zbralo lepo število igralcev. Domači so se predstavili z 11 igralci, klop Lendavčanov pa je štela 12 mož.

“Začetek tekme smo bolje odprli domači. Po »trici« Balažeka in košu Balažica smo povedli s 5:0. Z dobro obrambo in nekaj zadetimi koši smo 1. četrtino končali na +8 (15:7). Dobro obrambo in napad iz uvoda tekme, nismo prenesli v nadaljevanje in dopustili  Lendavčanom, da so obrnili rezultat v svojo korist (19:24). Polčas je s trojko iz sredine igrišča zaključil Horvatič G.

Drugi polčas so boljše začeli Lendavčani. Trojka in koš Svetka sta jih oddaljila na +8, a smo se predvsem po odlični igri Balažica, do konca četrtine približali na -3. Zadnjo četrtino tekme smo, spet po zaslugi našega najizkušenejšega igralca, bolje začeli domačini in 4 minute do konca tekme izid poravnali na 38. Nato je sledil mrk v naši obrambi. V treh minutah so lendavčani naredili delni izid 0:13. Tekmo so na koncu dobili z 10 točkami razlike (45:55). Še ena tekma, na kateri smo bili blizu težko pričakovane zmage, a na koncu položili orožje tekmecem,” je povedal Primož Laci.

KK Lindau se trenutno nahaja na 4. mestu pomurske košarkarske lestvice. Ima 12 točk, med tem, ko jih ima prvouvrščena ekipa iz Murske Sobote (KD Nona Sobota) 18. Naslednje srečanje se bo odvilo v Lendavi, v dvorani DSŠ Lendava, v nedeljo 7.2., ob 17.00 uri, proti ekipi iz Beltincev.

KK Bistrica Tropicano – KK Lindau 45:55