Sveže

KBV Judo Lendava zaprl svoja vrata

Klub borilnih veščin (KBV) Judo Lendava je v teh dneh po 23 letih delovanja zaprl svoja vrata. Tako so na izredni skupščini društva, ki se je odvijala v začetku septembra, odločili člani društva.
V Klubu borilnih veščin Judo Lendava, kot kaže, svoje poti več ne bodo nadaljevali. Tako nekako so člani društva odločili na minulem izrednem občnem zboru društva. Prvenstveni razlog, zakaj se je vodstvo in članstvo odločilo za takšen skrajni ukrep je predvsem v nezmožnosti zagotavljanja trenerjev, deloma pa tudi v trenutnem stanju s koronavirusom. Glavni trener Dušan Varga namreč svojih trenerskih dejavnosti zaradi službenih obveznosti več ne more opravljati, kar pa je bil sploh najpomembnejši razlog za takšno skrajno odločitev. Enako velja za trenerja Ivana Zvera, ne zmožen vodenja treningov je tudi Jože Kovač, dolgoletni trener.

Predsednica omenjenega društva, Zvezdana Serec je ob tem v pogovoru z nami dejala, da si klub trenerja, ki bi svojo dejavnost opravljal proti plačilu, ni mogel privoščiti, zatorej je bila takšna odločitev neizogibna. Kot je ta še dejala, so o takšni skrajni situaciji razmišljali že dlje časa. Članom društva sedaj dajejo prosto pot, da ti s svojimi športnimi uspehi nadaljujejo pri katerem od mnogih judo klubov na območju naše države, a po praksi pričakovano, se bodo vsekakor odločili za tiste najbližje iz območja Lendave ali Murske Sobote.

“Od korone do dela v izmenah glavnega trenerja Varge. Predvsem to je razlog za nastalo situacijo. To ne gre. Mladih, ki bi želeli delati ni. Športno društvo finančnih težav ni imelo, čez vsa leta smo imeli okrog 300 aktivnih članov. Društvo smo po 23 letih ukinili, Verjamem, da smo v vseh letih naredili mnogo dobrega, a na žalost takšna je naša realnost,” pa je v zaključek dejala predsednica omenjenega društva, Zvezdana Serec.