Ostalo

Jutrišnje jutro bodo temperature krepko pod ničlo

Letos smo se že nekajkrat prebudili v hladna jutra, temperature so bile rahlo pod ničlo, a jutrišnje jutro nas bo spomnilo na prave zimske dni. Danes zjutraj smo izmerili -1, čez dan pa bomo imeli tri stopinje.
Današnje jutro ni bilo posebej hladno. Živo srebro se je spustilo le stopinjo pod ničlo, čez dan pa bomo namerili tri stopinje nad ničlo. Bistveno drugače bo jutri, ko bodo jutranje temperature kar -12, med tem, ko bomo čez dan namerili pet stopinj. Na zahodu in v osrednjem delu Slovenije bo pričelo snežiti. Takšne temperature sicer ne bodo vzdržale dolgo, saj kljub temu da se približujemo sredini decembra, nas še čaka nekaj za december toplih dni.

Že v ponedeljek se bomo prebudili v jutro, ko bomo namerili štiri stopinje Celzija, čez dan pa jih bomo imeli kar 15. Še topleje bo v torek, ko bo zjutraj 11 in čez dan visokih 17. V sredo se bodo temperature tako zjutraj kot čez dan gibale okrog šestih stopinj, nekaj padavin ni izključenih, v četrtek pa zjutraj tri, čez dan pa 11.

Meja sneženja se je že včerajšnji večer spustila do nižin. Snežinke so se včeraj zvečer pričele mešati z dežjem in vetrom, kasneje pa so padavine v večini prešle v sneženje. Na cestah je potekalo soljenje in posipavanje. Danes bo oblačno, padavine bodo dopoldne povsod ponehale, nekaj vetra ni izključenega. Nad severno in srednjo Evropo je obsežno ciklonsko območje. Vremenska fronta je danes ponoči prešla Slovenijo. Za njo je pritekal nad naše kraje z severovzhodnimi vetrovi hladnejši zrak.