Ostalo

Judoist Leta 2022: Med nagrajenci tudi članica in član Judo kluba Lendava

Minuli ponedeljek so v Ljubljani podelili priznanja in nagrade najboljšim judoistkam in judoistom preteklega leta ter priznanja za izjemne dosežke. Največ točk v članski kategoriji sta si v lanski sezoni priborila Vito Dragič iz Judo kluba Impol in Anka Pogačnik iz Judo kluba Triglav Kranj. Med nagrajenci je bila tudi članica in član iz JK Lendava.
V ženski konkurenci izbor najboljše ni bil sporen, saj je Anka Pogačnik lani na evropskem prvenstvu v Sofiji osvojila odličje. V moški konkurenci si je Vito Dragič naziv najboljšega priboril z zmago na sredozemskih igrah v alžirskem Oranu. Najboljši klub v kategoriji članov je Judo klub Impol, v kategoriji članic pa Judo klub Triglav Kranj. Najboljši klub v moški in ženski konkurenci ter zmagovalec slovenskega pokala 2022 je Judo klub Bežigrad.

Priznanja tudi v Lendavo

Priznanja pa so romala tudi pomurskim judoistkam oz. judoistom V kategoriji mlajših deklic (U-12) je priznanje za najboljši klub prejel Judo klub Lendava. Kar se tiče mlajših kadetinj (U-16), je bila druga najboljša posameznica preteklega leta Lana Škraban iz JK Lendava, Pomurec Gabriel Lipič pa je, kot član JK Apolon iz Maribora bil drugi med mlajšimi kadeti. V kategoriji kadetinj (U-18), je tretje mesto med posamezniki osvojila Maša Slavinec iz JK križevci, prvo mesto pa Pomurka Leila Mazouzi, sicer članica JK Z’dežele Sankaku.

Posebno priznanje, častno listino za življenjsko delo v Judo zvezi Slovenije, sta prejela Štefan Vehab iz JK Štorkljice in Jože Kovač iz JK Lendava. Priznanje je v njegovem imenu prevzel predsednik JK Lendava, Robert Gabor. Plaketo za 45 let neprekinjenega dela v judu ali judo športu so prejeli Darijo Vrdjuka (JK Murska Sobota) ter Branko Meničanin in Daniel Kisilak (JK Štorkljice Murska Sobota).