Ostalo

Judo: Lendavčanke na stopničkah, badminton: Bron v Dubrovniku

Lendavski športniki so vnovič želi uspehe tako doma kakor tudi v tujini. Kar se juda tiče, so se dekleta v Lendavo vrnila z visokimi mesti, prav tako pa se je v domačo Lendavo iz Dubrovnika vrnil mladi badmintonist, od koder je prinesel bron.
Judo

Minulo soboto, 9.10.2021 je v Komendi potekal mednarodni judo turnir “Pokal Komende 2021”, ki se ga je udeležilo 446 tekmovalcev iz 36 klubov iz 4 držav. Med nastopajočimi so bili tudi judoisti iz Judo kluba Lendava, ki so se znava odlično odrezali. V starostni kategoriji mlajši kadeti/kadetinje je Ria Gabor v težnostni kategoriji -52 kg osvojila 3. mesto. V starostni kategoriji starejši dečki/deklice je Lana Škraban v težnostni kategoriji +63 kg osvojila 1. mesto, Sara Sep pa v isti kategoriji 2. mesto.

Badminton

“Pretekli konec tedna se je v Dubrovniku odvijalo mednarodno tekmovanje Croatia VALAMAR Junior Open 2021. Na njem je nastopil tudi naš igralec, Anel Hac Györköš. Anel je nastopil med posamezniki in v igri fantovskih dvojic. Med posamezniki je tekmovanje zaključil že v prvem kolu. Od njega je bil močnejši Indijec Advit Bhargava (7-21, 11-21).

V fantovskih dvojicah je Anel nastopil skupaj z Markom Korošo (BK Kungota). Fanta sta bila zelo uspešna, prebila sta se vse do polfinala. Najprej sta premagala romunsko-norveško navezo Cioroboiu/Selsaas, nato pa sta se v naslednjem krogu srečala z dobro znanima nasprotnikoma. Pomerila sta se z Nikom Zupančičem in Jako Peričem Marovtom (BK Mirna in BK Medvode). V tem dvoboju sta bila boljša Anel in Mark, ki sta z zmago na tej tekmi dosegla polfinale. Tukaj pa sta ju ustavila Indijca Agarwal in Gagneja, ki sta bila boljša z 11-21 in 17-21,” so sporočili iz BK Mladost Lendava.