Ostalo

Iztok Utroša: “Svojo profesionalno badmintonsko pot bom nadaljeval v Švici”

Uspešni lendavski badmintonist Iztok Utroša, ki se je v minulih dneh udeležil evropskega prvenstva in ki je kandidat za prihajajoče olimpijske igre v Riu, je včeraj v večernih urah javnost obvestil, da bo svojo profesionalno badmintonsko pot nadaljeval v Švici.

Iztok Utroša: “Večji del svojega življenja sem posvetil športu, posvetil sem ga badmintonu. Zadnjih šest let sem se z badmintonom ukvarjal profesionalno, vendar zmeraj na robu zagotavljanja materialnih pogojev preživetja in športne dejavnosti. V tem obdobju sem osvojil pet posamičnih naslovov državnega prvaka Slovenije ter štiri naslove prvaka v konkurenci dvojic in mešanih dvojic.

Moje sposobnosti so zaznali v Švici, kjer sem zadnja štiri leta s klubom BC Uzwil dvakrat osvojil naslov državnega prvaka in mi ponudili ustrezne pogoje za nadaljevanje moje športne poti. Ker so v Sloveniji pogoji za profesionalno ukvarjanje z badmintonom zelo omejeni, bom svojo profesionalno badmintonsko pot nadaljeval v Švici. Moji nadaljnji nastopi na mednarodni sceni še niso dorečeni. V Sloveniji ostajam član Badmintonskega kluba Mladost Lendava, katerega član sem ves čas od mojih prvih badmintonskih korakov.”

V uredništvu Lendavainfo.com Iztoku Utroši želimo vse najboljše na njegovi poti.