Ostalo

Izšla je Knjižica ugodnosti

Pred novo turistično sezono je Zavod za turizem in razvoj izdal Knjižico ugodnosti, ki turiste in obiskovalce vabi k ponudnikom in s tem povečuje obiskanost mestnega jedra ter bogati lokalno ponudbo. Obiskovalci s tem dobijo dodatne razloge za obisk ponudnikov, hkrati pa njihovo daljše bivanje prispeva k večji obiskanosti in potrošnji v Lendavi ter njeni neposredni okolici.
V začetku leta je Zavod za turizem in razvoj Lendava objavil poziv za ponudnike, ki zagotavljajo storitve in izdelke ter doživetja za turistične obiskovalce. Na poziv se je odzvalo 18 ponudnikov, med njimi gostilne in restavracije, vinarji oz. vinotoči ter ponudniki lokalnih izdelkov in doživetij, ki nudijo določen popust ali drugo ugodnost. Posamičen ponudnik je predstavljen s fotografijo, opisom svoje ponudbe in kontaktnimi podatki ter izbrano ugodnostjo za goste.

Knjižica je odslej na voljo za goste Hotela Vinarium in na drugih dostopnih turističnih točkah in promocijskih dogodkih ter nagovarja predvsem tiste obiskovalce, ki načrtujejo večdnevni obisk na destinaciji. Knjižica je natisnjena v slovenskem in madžarskem jeziku, na vpogled v elektronski različici pa je prav tako na voljo v slovenščini oz. madžarščini. Obiskovalci lahko posamične kupone izkoristijo kadarkoli ali pa jih podarijo znancem in sorodnikom. Promocija knjižice bo potekala v obliki predstavitve posamičnih ponudnikov na socialnih omrežjih in spletnih straneh ter v obliki promocijskega videa.

Po lanskoletni promociji gostincev in kulinaričnem vodniku je knjižica tako še en način privabljanja, pa tudi usmerjanja turistov, ki obiščejo Lendavo. S Knjižico ugodnosti jim je omogočen dodaten razlog za obisk mestnega jedra in storitev, s čimer lahko preživijo bistveno več časa na destinaciji.

“V zavodu si prizadevamo povečati obiskanost samega mestnega jedra, zato želimo turističnim obiskovalcem, ki običajno začnejo razgledovanje po Lendavi pri razglednem stolpu Vinarium, ponuditi še dodatna doživetja. Obiskovalci bi doživeli več, hkrati pa bi njihovo podaljšano bivanje pripomoglo k večji potrošnji pri lokalnih ponudnikih. Razgledni stolp letno obiščejo številni obiskovalci, ki navadno svoj obisk sklenejo na sami lokaciji stolpa; s knjižico ugodnosti bi jim tako ponudili dodatne razloge za obisk mestnega jedra in storitev, s čimer bi preživeli bistveno več časa na naši destinaciji,” so sporočili iz zavoda za turizem in razvoj.