Ostalo

Izkoriščena četrtina turističnih bonov, apartmajsko naselje Lipov gaj zelo priljubljeno!

Turistični bon v vrednosti 200 evrov je prejela vsaka polnoletna oseba, ki je imela na dan 13.3.2020 v Sloveniji stalno prebivališče. Bon je prejel tudi vsak otrok, ki še ni polnoleten, in sicer v višini 50 evrov. Lendava je, kar se koriščenja turističnih bonov tiče, bi lahko rekli uspešna.
Po podatkih Finančne uprave Republike Slovenije je bilo do vključno 23. avgusta unovčenih 522.582 in rezerviranih 27.980 bonov, kar pomeni dobrih 75 milijonov evrov. Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je s temi podatki zadovoljen, “saj govorimo o zgolj dobrih dveh mesecih od sprejetja tega ukrepa.” Po besedah Počivalška je bon “marsikje rešil letošnje poletje in marsikomu omogočil sploh prvi dostojni in zasluženi dopust.” Največ turističnih bonov so do zdaj unovčili v občini Piran, tudi sicer se Slovenci najraje odpravijo v obalno-kraško regijo.

Ena izmed bolj priljubljenih destinacij je tudi Prekmurje, kjer prevladuje zdraviliški turizem. V “kokošji glavi” so na prvem mestu Moravske Toplice, ki so sicer šeste v državi. V 18 občinah, med katerimi so tudi Kobilje, Tišina, Turnišče in Velika Polana ni bil do zdaj unovčen noben bon. Po tipih namestitvenih obratov medtem pri sprejemanju bonov prednjačijo hoteli. Lendava spada med kraje, v katerih je bilo unovčenih za med 250.000 in 400.000 evrov bonov. Do 1. avgusta je bilo na območju občine Lendava unovčenih 618 bonov (89.239 evrov), do sedaj pa že skupno 3.540 bonov (502.181 evrov).

Kar se Prekmurja tiče, najbolj pridno bone vnovčujejo občani Beltincev, Velike Polane, Črenšovcev ter Cankove. V Murski Soboti je bilo sicer vnovčenih bistveno manj bonov kot v Lendavi in sicer le 1.586 (188.569 evrov). Če smo poročali, da je v Beltincih do 1. avgusta bil vnovčen en bon, jih je do zdaj skupno 38 (3.907 evrov). Poudariti je potrebno, da je apartmajsko naselje Lipov gaj ob Termah Lendava (sodeč po vnovčenih bonih) drugo najbolj obiskano v državi, številke pa kažejo, da je največ bonov izkoriščenih v avgustu. Slednji so sicer veljavni do konca letošnjega leta.