Ostalo

Izkazalo se je, da gre za neslano šalo

Na spletnem videoservisu YouTube sta se pred sedmimi dnevi pojavila videoposnetka, ki bi jih na nek način lahko jemali kot grožnjo naši državi, ase je izkazalo, da gre za neslano šalo 28-letnega Mariborčana.

Posnetka, ki sta se pred šestimi dnevi pojavila na priljubljenem spletnem videoservisu Youtube, prikazujeta različne uradne objekte v Sloveniji ter fotografije nekaterih politikov. Posnetka sta zmontirana tako, da prikazujeta različne uradne objekte, pa tudi nakupovalne centre in kinodvorane na način, da bi slednji lahko bili napadeni. Eden od posnetkov se zaključi s trditvijo, da je čas za Ljubljano in Maribor.

Posnetke naredil in naložil 28-letni Mariborčan

Avtor videoposnetkov, ki je vznemiril državljane in policiji ter vojski dal nekaj dodatnega dela ter skrbi, je 28-letni Mariborčan, iz Miklavža na Dravskem polju. Posnetka sta se na YouTubu pojavila 23. marca, objavil pa ju je uporabnik pod imenom abdul bakr, ki pa je v bistvu Armando Nevio Vajs. Ta se je včeraj sam javil na bližnji policijski postaji, s katerim so kriminalisti že opravili razgovor a še pred tem na policijo poslal elektronsko sporočilo z opravičilom. Video posnetka sta bila iz YouTuba sicer umaknjena že predvčerajšnjim.

Kot so povedali na policiji, so pristojni videoposnetek že pregledali, omenjenega 28-letnika pa bi verjetno zelo kmalu izsledili sami, saj je bil narejen in tudi objavljen, amatersko. S posnetkoma naj bi želel vznemiriti ljudi in izzvati negativne odzive. Nato pa je ugotovil, da je šel predaleč, so povedali pri policiji.

Grozi mu do tri leta zapora

“Neokusen poskus šale, ki ga je avtor sicer kasneje obžaloval, je sprožil ukrepanje pristojnih služb, zato bo proti njemu vložena kazenska ovadba za kaznivo dejanje zlorabe znamenja za pomoč in nevarnost, za katero je zagrožena kazen do tri leta zapora,” so sporočili s policije.