Ostalo

Izbris komentarjev in zahteva po številkah IP

Ob koncu aprila smo v naše uredništvo prejeli pošto iz lendavske občine, natančneje iz urada župana, ki se nanašajo na članek z naslovom “S. novice: “Županova žlahta molze Lendavo” Nova24 TV: “Preko občine zaposlil celo družino”.

Članek, katerega smo povzeli po dveh medijih, Slovenskih novicah in Nova24 TV, ki so dan prej pisali o domnevnem zaposlovanju družine Balažek, je pritegnil kar nekaj bralcev, da so oddali svoj komentar pod že omenjenim člankom. Ti komentarji so lendavskega župana Balažeka očitno zbodli do te mere, da je v pismu, ki so ga poslali iz urada župana občine Lendava in pod katerim je podpisani vodja urada župana, Aleš Kozar zahtevali, da navedene komentarje, priložene v pismu izbrišemo, ali pa  jih naredimo nevidne.

Pošto poslali kar preko Petrola, zahtevali naslove IP

Pri tem velja omeniti, da smo pošto na naš poštni naslov sicer prejeli preko Pošte Slovenije, a je pošta bila oddana na enem izmed bencinskih servisov Petrol, ki prav tako opravlja poštne storitve za Pošto Slovenije, a seveda z osebno oddajo.

V pismu pa je pisec pisma, Aleš Kozar, kot vodja urada župana občine Lendava med drugim zahteval tudi to, kar pa ni v njegovi pristojnosti. V pisanju namreč iz urada župana zahtevajo podatke o avtorjih zapisov in “še zlasti uporabniško ime ter naslov IP.” Seveda takšni želji nismo ugodili, saj je IP naslov podatek o prometu in osebni podatek, ki je kot tak strogo varovan, razkrije pa se ga lahko le na podlagi sodne odredbe, občina Lendava pa pravne podlage za takšno zahtevo nima. V uredništvu spletne strani Lendavainfo.com namreč z vsemi podatki upravljamo skrbno in z največjo možno mero zaščite.

Če urad župana spletnega portala Lendavainfo.com ne priznava kot sredstva javnega obveščanja in na naša vprašanja ne odgovarja, pa čeprav bi lahko, je s poslanim pismom tokrat le priznal, da je spletni portal Lendavainfo pomemben igralec. In to še kako.