Ostalo

Iz sveta športa …

V tokratnem članku o uspehih športnikov z območja Lendave poročamo o judu, športnem strelstvu, badmintonu in košarki.
Judo

Minulo soboto je v Novi Gorici potekalo državno prvenstvo za člane in članice ter  mlajše kadete in kadetinje. Lendavske judoistke so se znova dobro odrezale.

članice:

 • 52 kg, Ria Gabor, 3. mesto

U16, mlajše kadetinje:

 • 52 kg, Ria Gabor, 5. mesto
 • 70 kg, Lana Škraban, 1. mesto
 • 70 kg, Sara Sep, 2. mesto

V nedeljo, 27. 3. 2022 je v Novi Gorici potekal mednarodni turnir v judu Pokal Nove Gorice. Znova so blestele lendavske judoistke, ki so z odličnimi borbami osvojile najvišja mesta.

U16, mlajše kadetinje:

 • 52 kg, Ria Gabor, 1. mesto
 • 70 kg, Lana Škraban, 1. mesto
 • 70 kg, Sara Sep, 2. mesto

Športno strelstvo

“Za nami je kar deloven konec tedna, saj sta se odvili naslednji tekmovanji: Regijsko prvenstvo do 20 let ter regijsko prvenstvo za člane s serijsko puško. Na regijskem prvenstvu so sodelovali vsi naši registrirani mladi strelci do 20 let. Slednje se je odvijalo na dveh lokacijah in sicer kategorija do 15 let na strelišču Ormož, kadeti in mladinci pa so tekmovali na strelišču Murska Sobota. Medalje smo osvojili v vseh kategorijah, ter tako vsi dosegli norme za državno prvenstvo, ki bo letos v Ljubljani. Podelitev medalj in pokalov s tekmovanja v Ormožu se bo odvilo naknadno, ob slavnostni priložnosti,” je zapisal predsednik ŠSK Coal Petišovci, Jože Kopinja.

Serijska zračna puška, mlajši dečki – posamezno

 • Balogh Faust Robert, 2. mesto

Serijska zračna puška, dečki – posamezno

 • Horvat Matija, 2. mesto

Serijska zračna puška, starejše deklice – posamezno

 • Greta Galambos, 1. mesto
 • Lea Magyar, 2. mesto
 • Benita Koren, 4. mesto

Zračna puška, starejši dečki – posamezno

 • Luka Žalig, 2. mesto

Badminton

Iva Koša je od 18. do 20. marca tekmovala na Poljskem, kjer se je pomerila v vseh treh disciplinah. Najuspešnejša je bila v igri posamezno.

Med posameznicami je v prvem krogu z rezultatom 21-14 in 21-16 premagala Godo Vanceviciute (Litva). V drugem krogu pa se je pomerila z Belgijko Tammi Van Wonterghem. V prvem nizu je Ivi za las pobegnila zmaga (20-22 za Belgijko), nato pa je v drugem krepko popustila in zmaga je šla v roke nasprotnici (10-21).

V mešanih dvojicah je Iva nastopila skupaj z Vidom Koščakom (BK Mirna). Proti češki navezi Fliglova/Raška sta odigrala tri nize. Prvi niz je bil zelo napet, končal se je z rezultatom 19-21 za Čeha. Iva in Vid sta v drugem nizu našla pravi ritem in niz precej suvereno dobila (21-12). Žal jima tega v tretjem nizu ni uspelo ponoviti in zmaga je šla nasprotnikoma.

Iva se je preizkusila tudi v igri dekliških dvojic. Njena partnerka je bila Angležinja Lucy Brierley. Dekleti sta tekmovali proti nemškemu paru Nilges/Wronna, ki je bil uspešnejši z rezultatom 18-21 in 19-21.

Košarka

KTD Novi Sad-Lendava je pretekli konec tedna pripravil srečanje veteranskih ekip Novega Sada in Lendave. Na povabilo sekretarja Košarkarske zveze Srbije in nekdanjega profesionalnega košarkarska, Zlatka Bolića je v Novem Sadu bila odigrana prijateljska tekma med KK Veterani Novi Sad in KK Lindau Lendava. Rezultat ni bil v ospredju srečanja, saj je z veliko prednostjo slavila domača ekipa (93:64), ki jo med drugim sestavljajo tudi imena nekaterih nekdanjih profesionalnih košarkarjev, ki so leta 2016 na evropskem prvenstvu v Novem Sadu postali prvaki Evrope v kategoriji 45+.

V “tretjem polčasu” so gostitelji pripravili pogostitev za lendavske košarkarje. Ti so si v okviru obiska ogledali tudi prostore košarkarjev ter Petrovaradinsko trdnjavo in mesto samo, novosadske veterane pa so ob tej priložnosti povabili na rekreativni turnir, ki bo na sporedu oktobra v Lendavi. Zahvala za organizacijo turnirja gre Aleksandru Kekiću – Keletu, ter vsem igralcem.

Za KK Veterane Novi Sad so igrali: Zlatko Bolić, Sava Rajković, Aleksandar Lukić, Zoran Majstorović, Milan Medjedović, Zoran Babić, Aleksander Malesev, Darko Reba, Siniša Stanić, Zlatko Mikulić, Milorad Simikić, Milorad Kapor, Nebojša Sarenac in Gvozden Perković

Za KK Lindau Lendava so igrali: Vlado Bratkovič, Iztok Feher, Benjamin Gönc, Matej Čeke, Gorazd Horvatič, Dejan Zrna in Aleksander Kekić-Kele

Prijateljske vezi med Novim Sadom in Lendavo se že vrsto let tkejo v okviru društva KTD Novi Sad Lendava, katerega predsednica je Zlatka Pupa Frajzman. Lani septembra je delegacija Novega Sada obiskala občino Lendava in prisostvovala sklepnim dogodkom Festivala Vinarium ter se srečala s predstavniki društev Srbov, ki živijo in delujejo v Lendavi.