Iz Rogaške Slatine s tremi točkami

Nafta 1903 se je minulo soboto znova odpravila na gostovanje, tokrat v Rogaško Slatino. Iz že drugega zaporednega gostovanja so modro-beli v Lendavo prinesli tri točke in so trenutno ustaljeni na petem mestu prvenstvene lestvice.
Po tem, ko so modro-beli bili minulo sredo uspešni na gostovanju v Kranju, kjer so se pomerili proti Zarici, so minulo soboto ugnali še zadnjeuvrščeno ekipo iz Rogaške Slatine. Z omenjeno zmago je Nafta 1903 nekoliko izboljšala svoj položaj na prvenstveni lestvici in se ustalila na petem mestu. Lendavčanom je tik za petami ekipa iz Brežic, s tremi točkami več pa se na četrtem mestu nahaja ekipa Jadran iz Dekanov.

Že od prve minute naprej je bilo jasno, da srečanje proti zadnjeuvrščenim ne bo lahko, saj so se gostitelji na vse pretege borili, da nasprotniku kar se da otežijo nogometni ples. Svoje je k temu dodal še težki teren in bera je bila polna. Tako domači kakor tudi gosti so prikazali dobro igro, a je bistveno večjo posest žoge imela lendavska Nafta. To dejstvo je svojo potrditev dobilo v 22. minuti, ko je za veselje Lendavčanov poskrbel hitri Vedran Vinko. Omenjeni zadetek je seveda bil edini na tem srečanju.

Glavni sodnik Darjan Kovačič je modro-belim pokazal pet rumenih kartonov, med tem, ko so domači prejeli tri. Srečanje si je ogledalo 220 gledalcev, z odigranim desetim krogom pa so drugoligaši uspešno pod streho pospravili tretjino prvenstva. V enajstem krogu, ki se bo odvil 13., 14. in 15. oktobra, v Lendavo prihaja drugouvrščena Drava iz Ptuja. Srečanje se bo znova odvilo pod reflektorji in sicer ob 20.00 uri. Še pred tem modro-bele čaka prijateljski obračun s Hotizo, na lendavskem Športnem parku, v torek, 10.10.2017 ob 18.30 uri.

Rogaška – Nafta 1903 0:1 (0:1)

0:1, Vedran Vinko, 22.