Ostalo

Inox cevi na polja nastavljal 46-letni Lenarčan, škode za 66 tisočakov

Aleksander Kreslin, komandir Policijske postaje Gornja Radgona je v včerajšnji izjavi za javnost predstavil uspešno preiskana kazniva dejanja poškodovanja tuje stvari – kombajnov. Spomnimo: Lansko leto smo večkrat poročali o nastavljenih kovinskih palicah na njivah, ki so poškodovale kombajne.
“Policisti policijske postaje Gornja Radgona so zaključili preiskavo serije 11 kaznivih dejanj poškodovanj tuje stvari – kombajnov, ki so se v letu 2019 vrstile na širšem območju Policijske postaje Gornja Radgona. Z zbranimi obvestili, dokazi in pridobitvijo strokovnih mnenj jim je uspelo ugotoviti osumljenca navedenih kaznivih dejanj in sicer gre za 46-letnega moškega, doma iz UE Lenart. Storitev kaznivih dejanj se mu dokazuje na podlagi zavarovanih sledi na kraju kaznivih dejanj. Tako so policisti PP Gornja Radgona zoper osumljenega podali 11 poročil v dopolnitev kazenskih ovadb. Skupna materialna škoda, ki so jo prijavili oškodovanci kaznivih dejanj znaša nekaj več kot 66.000 evrov,” so sporočili iz PU Murska Sobota.

Čeprav so kmetovalci postajali bolj previdni in pred siliranjem in tudi pred košnjo po več ur pregledovali površine, vsega nikakor niso mogli odkriti.