Ostalo

Hotiza: Kdo je mačko ustrelil z zračno puško?

Več kot žalostno je, da smo ljudje postali največje “živali na svetu,” velikokrat tožijo v Društvu za zaščito živali Pomurja, ki velikokrat spremljajo žalostne zgodbe štirinožnih prijateljev in tudi rejenih živali, ki jih lastniki in sploh “ljudje brez srca in duše” trpinčijo in pogosto tudi pokončajo.
Ena izmed takšnih zgodb pa tokrat prihaja iz Občine Lendava, natančneje, iz Hotize. Kot so sporočili iz Društva za zaščito živali Pomurja, je neznani storilec, zgodilo naj bi se minuli petek 3. aprila, mačko ustrelil z zračno puško in jo neodgovorno pustil. Vsega obsojanja vreden pripetljaj se je po poročanju omenjenega društva pripetil v Šolski ulici, ti pa sedaj s pomočjo ljudi in morebiti sosedov iščejo neznanega storilca, ki zagotovo ni ljubitelj živali in poseduje zračno strelno orožje. “V kolikor ima kdo informacije o storilcu, naj o tem obvestijo policijo na številko 113 ali pa nas pokličejo na 070 879-212,” so še zapisali pri Društvu za zaščito živali Pomurja.

Čeprav so lastniki dolžni poskrbeti za živali, pa to ni razlog, da se na živali strelja. “Takšna dejanja nikakor niso opravičljiva, potrebno jih je obsoditi, vendar smo lastniki sami dolžni poskrbeti za varnost svojih živali. Bodite odgovorni, kastrirajte in sterilizirajte ter preprečite takšne in še mnogo drugih nepotrebnih težav,” je že lani za naš spletni portal dejala znana veterinarka Smiljana Nabergoj, dr.vet.med., po tem, ko smo že lani poročali, da je maja neznanec mačko v Črenšovcih ustrelil v glavo. Za mučenje živali je predpisana sicer denarna kazen, lahko pa tudi zapor.