Sveže

Goljufija pri nakupu avtomobila: Olajšali so ga za 14 tisočakov

Policisti policijske postaje Murska Sobota obravnavajo kaznivo dejanje goljufije pri nakupu avtomobila. Nepridipravi so lahkovernega kupca, ki si je zaželel novega osebnega avtomobila, olajšali za konkretni znesek. Pozabiti bo moral na kar 14 tisoč evrov.
Policisti policijske postaje Murska Sobota obravnavajo kaznivo dejanje goljufije pri nakupu avtomobila. Prijavitelj je preko spletne strani zasledil oglas za prodajo osebnega avtomobila znamke Audi, za ceno dobrih 14.000 evrov. Vzpostavil je kontakt s prodajalcem v tujini in vozilo plačal. Ker vozila do dogovorjenega datuma ni dobil je ugotovil, da je spletna aplikacija lažna in, da ne obstaja. Policisti o zadevi zbirajo obvestila.

Ob omenjenem primeru na policiji opozarjajo občane, naj ne nasedajo lažnim obljubam, predvsem pa ne plačujejo različnih vsot denarja. Pri prodaji ali nakupu preko interneta bodite pozorni na ponudbe, ki odstopajo od običajnih. V kolikor pa ste že oškodovani zadevo prijavite na najbližji Policijski postaji ali pokličete na interventno številko policije 113.